Вегетаріанство дозволяє втратити вдвічі більше зайвої ваги

Вчені з Вашингтону виявили, що дотримання вегетаріанства дозволяє втратити вдвічі більше зайвої ваги, ніж обмеження калорій при раціоні харчування, у якому міститься м’ясо.

Зважування

У ході дослідження групу з 74 людей попросили протягом 6 місяців споживати на 500 калорій менше, ніж зазвичай. Половина учасників їли виключно рослинну їжу, тоді як інша половина дотримувалась звичайного раціону, який включав м’ясо. Типова вечеря для тих, хто дотримувався вегетаріанства, включала коричневий рис із паростками квасолі, у той час як м’ясоїди їли курку з коричневим рисом та овочами.

Вегетаріанська локшина

Отримані результати показали, що вегетаріанці втратили майже у 2 рази більше зайвої ваги, ніж м’ясоїди - 6,2 кг проти 3,2 кг. Окрім того, було відмічено, що вегетаріанці втратили більше жиру навколо і всередині м’язів, а також довше залишалися ситими та мали більш високі рівні енергії. Завдяки цьому їм було легше дотримуватися свого плану харчування. На думку спеціалістів, вегетаріанство може сприяти втраті завої ваги за рахунок зміни зберігання жиру в організмі та чутливості до інсуліну.

Броколі проти бургера

А чи сумісні спорт і вегетаріанство розкаже стаття - https://harchi.info/articles/chy-sumisni-sport-i-vegetarianstvo.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.