Від чого залежить схильність людей до солодкого

Американські вчені з Корнельського університету провели дослідження  на предмет того, чому одні люди люблять солодке, а інші - не дуже. Результати показали, що на любов до солодкого впливає схильність до ожиріння.

Цукерки

Любов до солодкого залежить від смакових рецепторів: “тьмяні” рецептори обмежують чутливість до тих чи інших смаків, внаслідок чого людина вибирає більш солодкі напої та більш насичену підсолоджувачами і ароматизаторами їжу. Дослідники також виявили, що чим менш чутливою до цукру стає людина, тим більше цукру з’являється у продуктах, які вона споживає щодня.

У дослідженні прийняли участь 50 добровольців, які пили трав’яний чай з низькою, середньою або високою концентрацією рослини, здатної тимчасово блокувати рецептори, які розпізнають солодкий смак. Контрольній групі також був запропонований трав’яний чай, але звичайний, без добавок.

Дитина і торт

Після цього учасникам давали несолодкий напій і два додаткових розчини - “більш солодкий” (250 г сахарози на літр) і “менш солодкий” (0 г сахарози на літр) - попросивши відрегулювати солодкавість у вихідному напої.

Виявилось, що надмірна вага знижувала чутливість рецепторів, і таким чином зменшувала інтенсивність смаку. Тому людина із зайвою вагою починала шукати більш потужні стимули, для того, щоб досягти задовільного для неї рівня у харчуванні.

Капкейки

А як побороти потяг до шкідливої їжі, до солодкого зокрема, розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/harchadm/yak-poboroty-potyag-do-shkidlyvoyi-yizhi.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.