Відмова від деяких продуктів харчування є ефективнішою за дієти

Вчені з США провели дослідження, яке показало, що відмова від деяких продуктів харчування у плані схуднення працює краще за дієти. Спеціалісти зробили цей висновок, проаналізувавши стан 74 людей з діабетом 2-го типу, які стали учасниками експерименту із позбавлення від зайвої ваги.

Згідно з результатами дослідів, організованих американськими медиками, низькокалорійна дієта поступається своєю ефективністю відмові від продуктів тваринного походження. Дослідники зробили висновок, що раціон харчування, у якому тваринні продукти замінені на рослинні, дозволяє швидше спалити жирові запаси.

Вимірювання обхвату талії

У ході досліджень добровольцям у довільному порядку призначали одну з двох дієт - вегетаріанство або стандартну дієту для діабетиків, яка має на увазі відмову від шкідливих продуктів разом зі зниженою калорійністю раціону. Виявилося, що харчування відповідно до правил вегетаріанства краще допомагало людям схуднути.

Зокрема, у “рослинній” групі добровольці протягом дня їли, в основному, овочі, злаки, бобові, фрукти та горіхи, а також споживали одну порцію нежирного йогурту на добу. У результаті їх втрата ваги становила у середньому 6 кг, - тоді як у другій групі люди схудни в середньому на 3 кг.

Приготування салату

Вчені уточнили, що обидва методи дозволили учасникам проекту однаково ефективно зменшити свої об’єми підшкірного жиру. Однак у тому, що стосується субфасціального жиру (зони сідниць та стегон), а також внутрішньом’язових жирових відкладень, то вегетаріанство виявилося більш дієвим.

Більш раннє дослідження, проведене у стінах Університету штату Айова, підштовхнуло вчених зробити заяву про те, що простим і водночас ефективним способом схуднути є споживання молока. За 5 років експерименту його учасники, які регулярно випивали по 0,5 л молока, втратили по більш ніж 5 кг ваги, при цьому не дотримуючись дієти.

М'ясо

А чому не діють популярні дієти для схуднення розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/chomu-ne-diyut-populyarni-diyety-dlya-shudnennya.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.