Відмова від солодких газованих напоїв допомагає схуднути на 6 кг за рік

Американські вчені виявили, що заміна солодких газованих напоїв звичайною водою допомагає втратити до 6,3 кг зайвої ваги на рік.

Склянка коли

Згідно з отриманими даними, споживання 600 мл води замість тієї ж кількості солодких газованих напоїв захищає від щорічного споживання 52 кг рафінованого цукру. Експерти говорять, що це може змінити ситуацію у США, де понад третини населення страждає на ожиріння та зайвої ваги, а 7% усіх споживаних людьми калорій припадає на солодкі газовані напої, які навряд мають якусь харчову цінність.

Солодкі газовані напої

Середній американець споживає 150 ккал із солодких газованих напоїв щодня, у той час як 40% населення споживає від 300 до 800 щоденних калорій із них. Між тим спеціалісти нагадують, що присутність у раціоні солодких газованих напоїв може привести не лише до зайвої ваги, а й до діабету, серцевих захворювань, захворювань нирок, карієсу, подагри та хвороб печінки.

Кола-кола з МакДональдсу

Більше про вплив солодких газованих напоїв на організм людини розкаже інфографіка - https://harchi.info/articles/vplyv-solodkyh-gazovanyh-napoyiv-na-zdorovya-lyudyny-infografika.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.