Вітамінні канапки: ні хлібу, так овочам!

Щоб привести себе у форму та урізноманітнити свою дієту, корисно іноді відмовлятися від хліба. Проте, це не значить, що потрібно зовсім перестати готувати сендвічі, адже зробити їх можна із чогось корисного, але не менш смачного.

До вашої уваги 9 цікавих рецептів канапок, які збагатять ваш організм корисними вітамінами та мікроелементами.

Лосось на листку салату

Ця надзвичайна страва не тільки насичує організм корисними омега-3 жирними кислотами, а й надовго задовольняє голод. До речі, лосось у канапках можна замінити якоюсь іншою рибою.

Лосось на листку салата

Сендвіч із болгарського перцю

Роль хліба у такій овочевій канапці виконує перець. Якщо хочете, щоб страва вийшла не тільки смачною, а й ситною — пофантазуйте із варіаціями інгредієнтів для начинки. Наприклад — сир, шпинат і шматочок авокадо.

Сендвіч із болгарського перцю

Дієтична палеобулочка із солодкої картоплі

Палеодієта набуває усе більшої популярності. Якщо зовсім коротко викласти її суть, то споживати у їжу варто тільки ті продукти, якими харчувались наші предки у період палеоліту. Солодка картопля як раз одна із таких. Начинка для канапки — на ваш смак.

Дієтична палеобулочка із солодкої картоплі

Сендвіч із баклажанів на грилі

Для того, щоб повністю оцінити смак цієї овочевої канапки — обсмажте на грилі баклажан із двох сторін та зробіть начинку для страви із тих інгредієнтів, які вам найбільше до вподоби. Наприклад — помідори, гриби, кабачки та листя салату.

Сендвіч із баклажанів на грилі

Млинці із тапіоки

Тапіока — зернистий крохмалистий продукт, багатий на клітковину та незамінні жирні кислоти, та не містить глютен. Млинці із тапіоки — страва не зовсім звична, але дуже смачна. Обирайте начинку на ваш смак і їжте замість звичайних канапок із хлібу, або ж смакуйте окремо.

Млинці із тапіоки

Коржики із борошна подорожника або інших трав

Коржики із такого “дикого” борошна виходять із повітряним пікантним відтінком, ніжно-зеленого кольору. Їх можна їсти як хліб, подавати до м'яса, овочів або рису.

Коржики із борошна подорожника

Канапки із огірка

Ця не зовсім звична страва чудово втамовує не тільки голод, а й спрагу. Розріжте огірок навпіл ті видаліть серцевину. Коли такий “човник” буде готовий — сміливо начиняйте його будь-якими інгредієнтами та насолоджуйтесь надзвичайно соковитим смаком.

Канапки із огірка

Гамбургер із помідорів

Принцип приготування цієї страви такий самий, як і у сендвічів. Виберіть будь-яку начинку, скріпіть зубочисткою або шпажкою половинки помідору та смакуйте ароматні овочеві канапки.

Гамбургер із помідорів

Канапки із грибів шиітаке

Шиітаке вважаються символом молодості та довголіття. А й поєднанні із овочами та зеленню — це справжня вітамінна бомба. Завдяки таким канапкам ви не тільки порадуєте свій організм, а й станете ближче до купальника своєї мрії.

Канапки із грибів шиітаке

Це не значить, що потрібно повністю відмовлятися від хліба. Однак, якщо ви періодично будете готувати собі такі канапки, то помітите, як покращиться ваше самопочуття, і фігура неодмінно скаже вам дякую.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.