Вплив солодкої газованої води на пам'ять

Вчені з Університету Каліфорнії (США) виявили, що навіть 1 порція солодкої газованої води у день може погіршити пам'ять підлітка та його здатність до навчання, пише “DailyMail”. Насамперед спеціалісти звинувачують в цьому наявні у таких напоях очищені вуглеводи. Експерименти були проведені на крисах, однак, на думку вчених, на людей ефект також поширюється. При цьому на дорослих такого сильного впливу солодка газована вода не має. 

Залишається тільки радіти тому, що, згідно із статистикою, американські батьки стали купувати своїм дітям-школярам менше солодкої газованої води. Такий висновок зробили вчені з Університету Північної Кароліни (США). У процесі дослідження вони проаналізували, які напівфабрикати та концентрати, а також напої закуповують понад 42 тисячі будинків, де є діти від 2 до 5 років. Виявилось, що за останні роки кількість калорій у купованих напоях впала від 51 до 21%.

Дівчина, що п'є солодку газовану воду

Що стосується середньостатистичних даних на кожний день, то покупки молока впали на 40 ккал на людину, соків — на 24 ккал/людину, а безалкогольних напоїв в цілому — на 27 ккал. Кількість калорій, отримуваних зі здоби, впала на 24 ккал, закусок — на 17 ккал, а цукерок — на 13 ккал. А кількість дітей від 2 до 5 років, що страждають від ожиріння, знизилось з 14 до 8% — вперше за декілька десятиліть. Але третина дорослих американців та 17% дітей і підлітків все ще страждають від ожиріння. До того ж інше дослідження, у якому приймали участь діти та підлітки від 2 до 19 років, показало, що у цій більш об'ємній віковій групі ожиріння, навпаки, тільки поширюється.

Солодка газована вода

Більше про вплив солодкої газованої води на здоров'я людини розкаже інфографіка - http://harchi.info/articles/vplyv-solodkyh-gazovanyh-napoyiv-na-zdorovya-lyudyny-infografika.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.