Як отримати від спецій ще більше користі

Щоб отримати максимум натуральної користі зі спецій — мелених корінців, листя, стеблин та квітів рослин — можна застосовувати їх не тільки у їжу. Приправляючи спеціями та прянощами страву, ми даємо їй смак та та аромат, та користь всередині організму. А отримати користь ззовні допоможуть альтернативні способи використання спецій.

Детокс ванна з імбирем

Стимулюючі кровообіг, розігріваючі, очищувальні та детокс властивості імбиру залишаються і при використанні прянощів для ванни, глибоко проникаючи у клітини шкіри. Ванна з прянощами допоможе відновити сили після робочого дня, знімає біль у м'язах та сприяє виведенню токсинів.

  • Морська сіль — 1-2 склянки.

  • Свіженатертий імбир — 1 склянка/сухий імбир — 4 ст.л.

Імбир залити кип'ятком та дати настоятися мінімум 15 хвилин. Наповнити ванну гарячою водою. Через сито процідити імбир у ванну, розвести сіль. Час приймання такої ванни — від 15 хвилин, перед сном. Після процедури сполосніться водою, не застосовуючи гель для душу.

Імбир і морська сіль

Омолоджуюча маска із корицею

Не найгарніша, але дуже ефективна маска. Кориця має здатність посилювати кровообіг та клітинний обмін речовин, “пробудити” сплячі клітини та підштовхнути їх до регенерації. Як наслідок — проходить блідість та млявість, з'являється еластичність та пружність шкіри, і здоровий колір обличчя. Звісно, не без допомоги меду, багатого на мікроелементи, а, також, живильної оливкової олії.

  • Мед — 1 ч.л.

  • Кориця — ½ ч.л.

  • Оливкова олія.

Корицю змішати з медом, додати оливкову олію, щоб вийшла консистенція крему. Нанести маску на очищену шкіру обличчя на 15 хвилин, змити теплою водою.

Маска із меду та обличчя

Кардамон і кава

У Індії знаються на спеціях та прянощах і здавна вважають, що кардамон практично повністю нейтралізує шкідливу дію кофеїну та усуває його токсичність, позаяк кардамон+кава — відмінний тандем.

  • Свіжемелена кава — 1 ст.л.

  • Зелений кардамон — 2 коробочки.

  • Цукор за смаком.

Зварити каву звичним способом, додавши до неї зерна кардамону — розкрити коробочки та дістати чорне насіння, трохи роздавити ножем. Якщо готуєте каву у кавовій машині — просто додайте роздавлений кардамон у чашку із кавою.

Кардамон

Ароматерапія

Ефірні олії зі спецій, додані у ванну або аромалампу також впливають на організм. Наприклад, ваніль є антидотом алкоголю, заспокоює та підвищує настрій. Гвоздика очищує дихальні шляхи і сприяє відновленню сил. А шавлія заспокоює розум, лікує депресію, використовується як антисептик при ангінах та ларингітах.

Ще більше про спеції та прянощі і їх застосування у кулінарії, читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/chudo-speciyi.

Ароматичні олії



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.