Як правильно приготувати спагетті

Правильно — поняття досить відносне. Наприклад, той варіант готовності макаронів, якому надає перевагу більшість українців, для істинних любителів пасти — італійців — виявиться зіпсованим продуктом. Перевареним. Італійці надають перевагу пасті al dente — яка зберігає певну пружність при надкушуванні. І спагетті — не виключення.

Давайте розглянемо ключові моменти варіння: у якій каструлі, скільки наливати води, як довго, перемішувати чи ні, як зливати воду?

Спагетті

У чому варити

Як справжні італійці, спагетті люблять свободу. Позаяк, варити їх потрібно у каструлі великого об'єму та з широким дном. Оптимально — п'ятилітрова каструля. У ній можна правильно зварити порцію спагетті для 3 людей.

Скільки наливати води

Розрахунок об'єму води для варіння є простим — на 100 г сухих макаронів — не менше 1 л води. Середня порція для одного справжнього (не дуже голодного любителя пасти) — 60-75 г. Для дуже голодного готуйте одразу 100 г. Сіль — за смаком, в середньому, це 5-8 г (чайна ложка з гіркою) на 1 л води.

Не забудьте, що при варінні будь-які макарони піняться, тому каструля не повинна бути наповнена водою по вінця.

Як закладати спагетті у киплячу воду

У жодному випадку не ламати. Навіть якщо довжина спагетті більша за висоту каструлі, не піддавайтесь спокусі скоротити продукт. Інакше зіпсуєте усю сутність пасти. Вода для першої закладки повинна сильно кипіти. Не складайте у киплячу воду усю порцію сухих макаронів пучком. Рівномірно розподіліть спагетті по всьому діаметру каструлі. Дочекайтесь, поки нижній край пасти стане м'яким і, трохи придушуючи верхній, поступово занурте усі соломинки в кип'яток.

Закладання спагетті у воду

Перемішати не завадить

Однозначно. Кришку краще зняти взагалі, а ось вогонь трохи зменшити. Вважається, що і ложка оливкової олії при варінні спагетті зайвою не буде. Якщо пасту залишити без уваги та перемішування, вони склеяться. Тому не забувайте помішувати спагетті приблизно раз в одну хвилину. А варити спагетті потрібно 7-10 хвилин, залежно від сили кипіння та об'єму води. Головне, зберегти їх легку внутрішню пружність. Це і є потрібний стан al dente — на зубок — яке є таким важливим для справжньої італійської пасти з соусом.

Як спагетті витягнути з кип'ятку 

Відкинути на друшляк. Злити всю воду до останньої краплини. Не промивати. Ніякої вади після варіння. Тільки соус, вершкове масло або оливкова олія. Поки спагетті не вистигли, їх з'єднують з соусом, після чого розкладають пасту на персональні порції у глибокі, наперед трохи прогріті тарілки.

Витягання спагетті з води

А як італійську пасту правильно їсти читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/italiyska-dovga-pasta-yimo-pravylno.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.