Як правильно та найефективніше худнути

Дослідники розібралися, чому одним людям вдається тримати себе у хорошій фізичній формі протягом тривалого часу, а іншим - ні.

Дівчина з вагами

Для участі у дослідженні запросили 183 людини із зайвою вагою або ожирінням. Середній вік учасників становив 51 рік, більшість з них - жінки. Усі вони протягом року приймали участь у програмі зі схуднення - сиділи на дієті, рахували калорії, вели щоденник, куди записували усе, пов’язане з їжею, а також займалися спортом і щотижня зважувались. Фінальне зважування учасників було проведено через два роки після старту програми боротьби з зайвою вагою.

Виявилося, що найкращі шанси досягти успіху у боротьбі з зайвою вагою у тих, хто позбувається кілограмів нехай повільно, але стабільно. У тих, хто протягом перших 3 тижнів у часті у програмі то втрачав одразу декілька кілограмів зайвої ваги, то набирав їх знову, результати за підсумком року і фінального зважування були гірші, ніж у тих, хто стабільно втрачав по кілограму на тиждень.

Дівчина на дієті

“Схоже, що найбільш ефективна стратегія поведінки при схудненні, яка дозволяє протягом тривалого часу підтримувати оптимальну вагу - з самого початку напрацювати для себе звичні правила поведінки, пов’язані з їжею та фізичною активністю, та терпеливо дотримуватися їх, раз за разом, з дня на день, повторюючи одні і ті ж дії”, - зазначила автор дослідження Емілі Фейдж.

План харчування

А чому не діють популярні дієти для схуднення розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/chomu-ne-diyut-populyarni-diyety-dlya-shudnennya.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.