Як правильно тримати чашку з кавою

Південнокорейські спеціалісти зробили дивовижне відкриття: дослідники виявили, що багато людей неправильно тримають чашку з кавою. По цій причині, вважають вчені, вони часто зіштовхуються з такою неприємною проблемою, як проливання кави на себе.

Тримання чашки з кавою за ручку

Хто з любителів кави хоча б раз не проливав її, особливо під час руху? При цьому, виникає ризик не тільки зіпсувати одяг, але й отримати опіки, якщо кава гаряча. Дослідники з університету у Південній Кореї підтверджують: це дійсно є однією з найбільш частих проблем, що зустрічаються серед людей, які п'ють каву.

Спеціалісти заявили, що більшість людей мають звичку тримати чашку з кавою за ручку, або обхоплюють руками її нижню частину. Це неправильно, переконані експерти.

Синя чашка з кавою

Використовуючи комплекс з рівнянь, лабораторних експериментів та тестів, вони встановили: проливання кави можна уникнути, якщо тримати чашку з кавою за верхню частину. Такий захват дозволяє суттєво змінити частотні характеристики рухів руки, зменшуючи вірогідність виникнення неприємної ситуації — пояснили автори проекту. 

Що стосується манери тримати чашку з кавою за ручку або за нижню частину, то дослідження показало: у такому положенні збільшується сила, з якою напій впливає на внутрішню поверхню чашки з кавою, і тим самим підвищуються шанси на розливання.

Жінка п'є каву

А якою має бути чашка для еспресо розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yakoyu-povynna-buty-chashka-dlya-espreso.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.