Як приготувати броколі з максимальною користю

Вчені Гарвардської медичної школи сімейного здоров'я запропонували декілька способів приготування броколі, які допоможуть зберегти корисні властивості.

Відомо, що речовини, які містяться у цьому виді капусти, завдяки своїм протизапальним, антиоксидантним та стимулюючим властивостям, здатні попередити розвиток ракових пухлин. Користь броколі важко переоцінити у тому, що стосується профілактики раку товстої кишки, передстатевої та молочної залоз, сечового міхура та яєчників, завдяки вмісту у ній речовини сульфорафану, що зупиняє розвиток ракових клітин. Найбільша кількість сульфорафану міститься у молодій броколі, у її стеблинах. У качані ж вміст сульфорафану є суттєво меншим — у 10 разів.

Броколі

До речі, окрім броколі, сульфорафан містять й інші види хрестових овочів, такі як білокачанна і брюссельська капуста.

Однак відомо, що термічна обробка капусти позбавляє овоч компонентів, які знижують ризик розвитку онкології. Але все ж британські вчені знайшли вирішення цієї проблеми. Вони запропонували не відмовлятись від варіння броколі, але у подальшому використовувати цю воду для приготування супів і соусів. Також варто враховувати, що разом з поживними речовинами у таку воду можуть потрапити і пестициди.

Броколі

Спеціалісти наполягають, що для того, щоб капуста броколі зберегла усі свої корисні властивості, її варто готувати на пару протягом декількох хвилин.

Однак і в сирому вигляді ця капуста є смачною і ще кориснішою, незважаючи на те, що у нашій країні страви з нею не дуже популярні. Сиру броколі споживають в основному в салатах. Вона відмінно поєднується з цвітною капустою та іншими овочами. У якості заправки до такого салату можна використовувати як сметану, так і рослинну олію. До того ж броколі стане чудовим гарніром для риби та м'яса. Такий раціон підійде тим, хто хоче схуднути і стежить за своїм здоров'ям.

Дитина з броколі

Більше про користь, різновиди і рецепти з капусти читайте тут - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/kapusta-i-shcho-z-neyi-prygotuvaty.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.