Як приготувати ідеальний коктейль

Хочете відкрити у собі міксолога? Почніть із небанальних порад для приготування коктейлів.

Міксологія сьогодні стала визнаним ремеслом, мистецтвом на межі базових хімічних реакцій та імпровізацій. Кращі бартендери мають свій впізнаваний стиль, за їх роботою цікаво спостерігати і у них хочеться вчитися.

Якщо ви вирішили зробити крок далі, ніж стандартні “віскі-кола” та “джин-тонік”, почніть з малого. Існують прості прийоми, які перевернуть ваш коктейльний світ. Це може бути нестандартна добавка до вашої “Маргарити” або пляшка універсальних бітерів. До вашої уваги декілька легких підказок для вдалого старту.

Приготування коктейлю

Струшувати чи розмішувати

Шейкер потрібний для коктейлів, у складі яких є сік або яйце, а коктейльна ложка - для розмішування усіх лікерних напоїв. Це перше правило, можна починати тренуватися.

Розмішування коктейлю

Негроні

У кожного повинен бути хоча б один рецепт коктейлю, який він знає напам’ять. Наприклад, Негроні: по 30 г джину, Кампарі і солодкого вермуту. Залити рідини у склянку з льодом та додати скибочку або цедру апельсина. Якщо не зможете запам’ятати цей рецепт, не будуйте великих планів стосовно інших.

Майже Негроні

Ще одна варіація Негроні - міцний коктейль Бульвардьє. Просто замініть джин на бурбон (можна подвійну порцію - 60 г) і отримаєте новий смак.

Негроні

50/50

Якщо ви любите чистий холодний джин або горілку, спробуйте коктейль 50/50. Половина джину, половина сухого вермуту та декілька крапель біттера. Додайте пару оливок для повної картини. Дивно, якщо вам не сподобається.

Джин-мартіні

Грейпфрут

Грейпфрут - несправедливо обділений увагою коктейльний інгредієнт. Змішайте його з мартіні або додайте скибочку у Маргариту. Він стане елегантним акцентом, додавши цитрусового аромату без лимонної кислоти.

Грейпфрут

Кривава Мері без горілки

Зробіть Криваву Мері з джином замість горілки. А якщо хочете ще більше екзотики, пошукайте аквавіт. Це традиційний скандинавський міцний алкоголь: картопляний спирт, настояний на кропі, коріандрі, кмині, кориці, фенхелі, звіробої, анісі та інших стравах. Аквавіт дасть цьому попсовому коктейлю нову тверду основу, а вам - цікаві смакові враження.

Аквавіт

Діжестів-виручалочка

Один із улюблених біттерів усіх бартендерів - Undeberg. Це пряний трав’яний діжестів з Німеччини із запахом анісу, продається у пляшечках об’ємом 20 мл, загорнутих у папір. У вас була ситна вечеря або навіть цілих дві? Цей товариш прийде вас на допомогу! У складі коктейлю або соло - на ваш розсуд.

Біттер Underberg

А організувати домашній міні-бар допоможе стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-organizuvaty-domashniy-mini-bar.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.