Як вберегти себе від шкідливої їжі

Хочеться тістечко? Постукайте по столу пальцями...

Цей метод може здатись досить дивним, але, тим не менш, дієвим. Якщо вам жахливо хочеться з'їсти щось заборонене, звичайне постукування по столу пальцями протягом 30 секунд змусить вас відволіктись. Джессіка Ортнер, американський медик, стверджує, що це чудовий спосіб зняти стрес. А чим нижчий у нас рівень стресу, тим менше нам хочеться перекусити шкідливим пончиком.

Постукайте пальцями по столу

Понюхайте грушу

Запах свіжих фруктів — зокрема, груш — стимулює нас частіше вибирати не десерт саме фрукти, а не тістечка, стверджує журнал Appetite, який провів відповідне дослідження. Залишіть свіжі груші або дині на столі, коли ви обідаєте, і ви зробите вибір на їх користь, забувши про тістечка у холодильнику.

Груша

Ховайте 90% запасів цукерок

Зовсім необов'язково з'їдати за раз пів коробки або й коробку шоколадних цукерок. Згідно із дослідженням, проведеним Браяном Уотсінком із Корнельського університету, більшість людей може залишитись задоволеними і четвертою частиною того десерту, який з'їдають. Не викладайте одразу усі цукерки на стіл — покладіть у вазу із цукерками декілька штук, а інші заховайте у ящик.

Печиво у банці

Не дивіться рекламу фаст-фуду та солодощів

Кожного разу, коли вам показують рекламу шкідливих продуктів, просто не дивіться її. Перемикайте канал або просто відволікайтесь. Дослідження показують, що коли людина часто бачить зображення шкідливої їжі, то потяг до таких продуктів зростає.

Доктор медичних наук Кетлін Пейдж, також, рекомендує завжди тримати на видному місці вазу із фруктами або овочами — так ви мінімізуєте шанси перекусити чимось шкідливим.

Фаст-фуд

Долайте стрес

Навіть легкий стрес може змусити вас з'їсти на 10% більше звичайного, стверджує Уонсінк. З іншого боку, піднесений настрій практично гарантує, що ви втримаєтесь від поїдання бургерів або інших шкідливих продуктів.

Долайте стрес

Пийте воду

Дослідження із журналу Appetite показало, що люди, які частіше п'ють воду, рідше споживають у їжу солодкі, жирні та солоні продукти. Потурбуйтесь про те, щоб у вас під рукою завжди була пляшка або склянка із водою.

Пийте воду

Розділяйте порції на частини

Ви будете їсти менше, якщо будете насипати невеликі порції. Дослідження за участі студентів із Університету Аризони показало, що якщо розрізати цілий рогалик на 4 частини і розкласти їх на різні тарілки, то майже ніхто не з'їсть усі 4 шматки.

Зменшуйте порцію



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.