Як вибрати пиво, якщо зазвичай ви п'єте вино

Кажуть, блонд ель сподобається прихильникам шардоне, а хефевайцен зможе замінити просекко.

Якщо пиво - нестандартний для вас алкогольний вибір, але друзі вирішили зібратись у пабі, ця інструкція буде дуже доречною. Читайте рекомендації експертів щодо підбору пива відповідно до алкогольних і гастрономічних вподобань.

Пиво і вино

Відштовхуємось від улюбленого вина

Насолоджуєтесь келихом ігристого? Спробуйте хефевайцен, бельгійський віт, сезог або фермерський ель.

Прихильникам совіньйон блан, піно гріджіо та інших білих вин із середніми показниками фруктовості та кислотності рекомендуємо замовити пейл ель: його світле солодове тіло та помірна хмелева гірчинка повинні вам сподобатись.

Якщо ви зазвичай обираєте кислі білі вина з мінеральним післясмаком, радимо взяти індійський пейл ель. У цьому пиві нотки трав, грейпфруту, хвої і тропічних фруктів відчуваються яскравіше, ніж солодова основа. До того ж, є де розгулятися: від м’яких і густих New Englang IPA до середньотілих English IPA і тонких West Coast IPA.

Різне пиво

Надаєте перевагу фруктовим білим більш м’яким винам, як шардоне? Обирайте блонд ель або німецький кельш. До речі, ці два сорти також підійдуть для тих, хто раніше з пива пив тільки звичайні лагери.

Білі солодкі вина або солодкі коктейлі можна замінити американськими фруктовими сортами, бельгійським трипелем або кріком. Якщо хочеться несолодкого - візьміть дикий або кислий ель.

Прихильникам червоних вин підійде темне пиво: спробуйте бурштиновий і коричневий ель, коричневий портер і чорний стаут. Ці види пива відрізняються солодкавим смаком з відтінками паленої гіркоти. Любите терпкість танінів? Тоді замовте пиво, витримане у бочках: барлівайн, бельгійський дюббель, міцний ель і квадрупель. У такому пиві зазвичай присутні винні аромати ягід і хересу.

Якщо ви зазвичай п’єте ром або бурбон, шукайте пиво, яке витримують у бочках від цих напоїв.

Пиво у бочці

Вибираємо пиво до їжі

Якщо ви плануєте пити пиво за вечерею, необхідно підібрати напій, який не буде перебивати смак страв.

Світле пиво добре доповнить рибу, салати та овочеві страви, м’які сири і вершкові соуси. Темні види пива складуть вдалу пару з червоний м’ясом, твердими сирами, смаженими коренеплодами і чорним шоколадом. Деякі портери і стаути варять із додаванням ванілі, кави та шоколаду, завдяки чому вони ідеально поєднуються з десертами.

Універсальна шпаргалка: часто хміль у пиві підкреслює пряність страви, а солод, навпаки, її пом’якшує. Не бійтесь задавати питання барменам або починати вечірку з пробного набору: це розширить ваші знання та допоможе вибрати найбільш підходящий варіант.

Пиво і пиріг



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.