Як вибрати вино на подарунок

Бувають моменти, коли вино саме собою напрошується у якості подарунку — і ти відчуваєш це нутром. Але не завжди у курсі, яке саме вино доречно подарувати і при цьому не потрапити у незручне становище. Та й хто ж там розбирається: колишній краще подарувати чилійське чи аргентинське? Давайте розглянемо популярні життєві ситуації, у яких без вина на подарунок не обійтись, і уже зробили вибір за вас.

Подарунок колишній/колишньому

Наші колишні любові і невдалі стосунки — це окрема сумна оповідь. Зрештою, не завжди. Є люди, яким вдається розійтись не заклятими ворогами і навіть підтримувати якесь спілкування. А ще є ситуації, у яких проігнорувати існування колишнього/колишньої просто неможливо і по-людськи негарно. День народження, весілля, просто зробити людині приємно — хтозна яким може бути привід. У таких випадках вино — тонкий і акуратний подарунок, який зберігає нейтральність і на на що не натякає. Вдалими варіантами будуть: ігристе вино Reserva de la Familia, червоне Zinfandel Lodi або Malbec Ultra, біле Monte di Fice, Gavi di Gavi Rolona, рожеве Zweigelt Langenloiser.

Вино Malbec Ultra

Елегантно вразити

Ніхто не любить вискочок і штучних естетів, але бувають у житті моменти, коли хочеться зробити якийсь гарний жест не впасти при цьому лицем у бруд. Скажімо, ти зустрічаєш цікаву та розумну людину, яка при цьому багато працює. Відповідати на високоінтелектуальні вислови на фейсбуці і багатозначні стікери у неї немає часу. Ваші зустрічі проходять суворо за розкладом. Але при цьому хочеться якось нагадати такій людині про себе — ненав'язливо, але зі смаком. Пляшка вина прямо на робоче місце або з доставкою додому після важкого робочого дня — непоганий варіант. Тут дуже доречним буде рожевий прованс Miraval Provence, незвичайна ріоха Gabaxo, ельзаський піно грі Pinot-Gris, бургундський креман Cremant de Bourgogne і новозеландський піно нуар Marlborough Sun – витончено і зі смаком.

Вино Marlborough Sun

Задобрити агресивного сусіда

Цій завжди незадоволеній особі заважає все, що ви робите у себе вдома. Навіть коли ви ходите вдома у м'яких тапочках, він приходить до вас і вимагає припинити цей слонячий тупіт. Якщо ви дивитесь серіал, він скаржиться на голосний натовп і погрожує викликати міліцію. Ну а коли ви справді запросите декілька друзів, то для нього це виявляється справжньою катастрофою: він уже за вашими дверима, не чекаючи, поки ви відкриєте, починає пінитись від злості. Зрештою, навіть із такої ситуації є вихід: наступного разу, коли цей параноїдальний зануда прийде до вас, подаруйте йому на вибір французький Entercote з нестандартною етикеткою, потужний портвейн Sandeman Ruby, насичене червоне Laya, питке Vaplolicella, популярне Chianti або соковите Pinot Noir. І заодно розкажіть йому про останні новини вченого світу, які повідомляють, що невелика кількість червоного вина позитивно впливає на здоров'я. Швидше за все, він перестане шумно дихати у вас за дверима і обривати дзвінок — може бути, ви і взагалі потоваришуєте.

Портвейн Sandeman Ruby

Поздоровити шефа

Шефи, звісно, бувають різні. Бувають і такі, з якими не гріх випити простої горілки з соленими огірками з якоїсь нагоди. Є сноби у вакуумі, які вітаються зі своїми підлеглими через рукавички та ховаються від реальності цього світу у розкішних ресторанах. Як би там не було, ваш бос — це людина статусна, яка усе ж таки чогось у цьому світі добилась і щось розуміє у цьому житті. Навіть якщо він простий, як двері, дарувати йому дешеве пійло, яке віддає спиртом — моветон. Але й занадто дороге вино може виглядати так, ніби ви підлизуєтесь, намагаєтесь прислужитись і взагалі, нечесно вибити собі підвищення по кар'єрній драбині. Потрібна золота середина, за допомогою котрої ви продемонструєте не тільки повагу, ай власний вибір та смак. Сміливо купуйте на подарунок шаблі, Chateauneuf-du-Pape, ріоху, бургундський піно нуар, а якщо дозволяє бюджет, беріть помероль Prelude a Grand-Puy Ducasse або шампанське Brut Grand Cru.

Вино Chateauneuf-du-Pape

Добитися прихильності тещі 

Так, усі ми знаємо з бородатих анекдотів, що теща — людина вкрай критично налаштована до вашої особи. Якою б успішною справою ви не займались, скільки б харизми не випромінювали, все рівно ви точно будете гірше обранця/обраниці, яку підібрала для свого чада ця жінка. Згадайте усі ці історії про “синів маминої подруги”, у яких уже були “машина, освіта і робота”, поки ви там розбавляли портвейн мінералкою. Зі всіма цими реальними і вигаданими “синами/дочками” (нереалізованими фантазіями, комплексами, страхами) ви і конкуруєте, навіть про це не підозрюючи. Загалом, складна ситуація, але з неї також є вихід: приємно дивувати тещу, не йти з нею на відкритий конфлікт та балувати всілякими приємними штуками. Наприклад, подарунком, від якого вона точно пом'якшиться: легке, трохи ігристе вино Brachettod'Acqui, солодкавий портвейн Fonseca Bin Ruby №27, витончене бургундське шардоне Bourgogne Chardonnay, освіжаюче просекко Dei Casel, червоне сухе Zinfandel Private Selection або рожевий прованс Chateaude Pampelonne Rose.

Вино Chateaude Pampelonne Rose 

А для прихильників "Гри престолів" чудовим вином на подарунок буде наступне - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/vyna-dlya-pryhylnykiv-gry-prestoliv.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.