Як зекономити час на кухні

Сьогодні ми маємо безліч гаджетів і пристосувань, які повинні економити час, але встигати зробити тепер потрібно ще більше. Спробуємо розібратися, як зекономити час, проведений на кухні, щоб витратити його на більш важливі речі.

Приготування їжі

Робіть заготовки

Заготовки - найпростіший спосіб спростити собі життя і зекономити час, поведений на кухні. Зазвичай, більшу частину нашого часу займає саме підготовка інгредієнтів і їх нарізання. Щоб прискорити процес, спробуйте нарізати овочі наперед. Їх можна помістити у контейнер та прибрати у холодильник або морозилку. Коли ви займетесь обідом або вечерею, заготовки уже будуть під рукою.

Заготовки

Робіть дві справи одночасно

На кухні кожний повинен вміти перетворюватися у Юлія Цезаря. Якщо вам хочеться виділити час на приємні справи - читання книг, розмови з домашніми, перегляд фільму - то вчіться багатозадачності. Наприклад, задіюйте плиту по максимуму: поки варяться спагетті, ви легко можете приготувати соус або нарізати салат.

Плануйте меню

Планування відіграє важливу роль не тільки на роботі. Певно ви помічали, що завдання виконуються швидше, якщо ви наперед включили їх у свій робочий графік і виділили для них час. Так само і з приготуванням їжі: плануйте свій раціон як мінімум на тиждень. У вас з’явиться можливість закупитися необхідною кількістю продуктів і зробити заготовки. Тільки уявіть, скільки часу вас вдасться зекономити: більше не доведеться бігати у магазин за забутими інгредієнтами і нашвидкуруч нарізати овочі.

План меню

Правильно заморожуйте

Купили м’ясо або рибу про запас? Ймовірно кожний зіштовхувався з ситуацією, коли розморожувати доводилося одразу усе м’ясо, адже шматки прилипли один до одного у процесі заморожування. Щоб зекономити собі час у майбутньому, радимо одразу нарізати продукти на порційні шматки і розфасовувати у пакети. Коли продукт знадобиться для приготування вечері, ви легко дістанете рівно стільки, скільки вам потрібно. У результаті м’ясо або риба розморозяться швидше.

Заморожений горошок

Готуйте на декілька разів

Є їжа, яка зберігається декілька днів, і при цьому залишається свіжою та якісною. Якщо ви не чекаєте на вечерю королеву Великобританії, чому б не подати до столу вчорашню вечерю, за умови, що вона зберігалася у холодильнику. Такий підхід дозволить вам зекономити час і не витрачати його щодня на приготування їжі. Плануйте меню наперед і готуйте пару разів на тиждень на декілька днів. Зголоднієте - їжу можна буде розігріти за лічені хвилини.

Маринуйте

Смачно приготувати м’ясо - завдання не з найпростіших. Часто потрібно витратити досить багато часу і сил, щоб у результаті отримати гастрономічний шедевр. А що робити, якщо часу на приготування зовсім немає? Відповідь проста: маринуйте! Ви можете з вечора залишити м’ясо замаринованим, а на обід або вечерю уже приготувати його. Вийде швидко, смачно та соковито, оскільки маринад просто не залишає м’ясу шансів вийти жорстким і без смаку.

Мариноване м'ясо

Прибирайте одразу

Ви навіть не уявляєте, як прибирання, яке йде паралельно з приготуванням, економить ваш час. Завжди тримайте гарчірки і губки наготові. Якщо у процесі смаження робочий простір навколо плити покрився олійними плямами, ви зможете оперативно їх прибрати. Вийде набагато швидше, ніж відтирати плями, що в’їлися, після вечері. Те ж саме і з посудом: по можливості не залишайте гору тарілок у мийці. Висипали овочеві заготовки у каструлю - одразу ж сполосніть миску.

Прибирання кухні

Більше порад, як перетворити приготування їжі на приємний процес, читайте тут - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-zrobyty-prygotuvannya-yizhi-shvydkym-ta-bezbolisnym.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
Коментарі

Вхід на сайт

Поради дуже мені сподобалися. Але все одно треба готувати.