Японські шоколадні амулети від злих духів

Понад 3000 років тому у Японії виготовляли намистини магатама, що мають форму ікол, або півмісяця, або половинки символу інь-янь, або душі у розумінні японців. Значення магатама досі невідомо, але дослідники схильні вважати, що вони виконували роль амулетів, які проганяють злих духів.

Солодощі магатама

Японські виробники солодощівSakaneya and Fumizekka Sanin” подумали, що шоколад у певному сенсі також може проганяти злих духів, які насилають на людей печалі та поганий настрій. Вони випустили лінійку кольрових шоколадних магатама, схожих на дорогоцінне каміння.

Солодощі мають улюблені у Японії смаки: перлинні цукерки мають смак цитрусу юзу, чорний онікс має смак кунжуту, помаранчевий кальцит — це смак мандарину, авантюрин — це зелений чай. У лінійці шоколадних магатама 8 смаків, але розфасовані вони в упаковки по 3 або 5 штук у випадковому порядку, показуючи, що багато що в житті залежить від долі, яка не підлаштовується бажанням людини. 

Солодощі магатама

Також у Японії можна купити шоколадні катану та сюрикени - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shokoladnyy-mech-do-dnya-svyatogo-valentyna-u-yaponiyi.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.