Їстівний посуд - горнятко із печива від Домініка Анселя

Як не дивно, але дізнаючись про більшість гастрономічних новинок, так і спадає на думку: “Це ж елементарно, хоча і геніально. Як я сам до такого не думався?” Приблизно таку реакцію у більшості людей і викликає це надзвичайно оригінальне, але по своїй суті дуже просте, горнятко із печива. Якщо ви не уявляєте, як це попити чаю, кави чи молока, і не поласувати декількома шматочками печива, то цей рецепт обов'язково ввійде до вашої кухарської книги.

Горнятко із печива з молоком

Коли кондитер Домінік Ансель презентував свій нехитрий винахід у власній нью-йоркській кав'ярні, здивуванню публіки не було меж. Невеличкі шоти для молока та еспресо, повністю виготовлені із печива з шоколадною крихтою, стали світовим хітом.

Сьогодні ми представляємо до вашої уваги удосконалену версію винаходу Домініка — повнорозмірні горнятко із печива, у які можна наливати як улюблені напої, так і наповнювати їх десертами.

Домінік Ансель п'є із горнятка з печива

Насправді, жодних хитрощів у цьому рецепті печива немає.

Насамперед, збиваємо м'яке (кімнатної температури) масло із цукром до білого кольору. До збитої суміші додаємо яйце та дрібку солі, і ще раз ретельно перемішуємо.

Борошно, попередньо просіявши, поступово додаємо до масляно-яєчної суміші — по 1/3 від загальної кількості за один підхід.

Насамкінець кладемо у тісто для печива шоколадну крихту, перемішуємо та залишаємо тісто відпочити у холодильнику 30 хвилин.

Тепер давайте підберемо форми для випікання. У якості основи ідеально підійде емальована кружка, яка напевне знайдеться на кухні більшості із нас. Стінки кружки потрібно щедро змазати вершковим маслом, після чого приступаємо до розподілення тіста. Товщина шару печива повинна бути близько 0,5 см — ідеально для того, щоб горнятко із печива пропеклось рівномірно і не розкришилось при наповненні.

Горнятка із печива

Ставимо кружки із печивом у духовку на 30 хвилин при температурі 180°С. Якщо ви перезбили масло або нерівномірно розподілити тісто для печива по дну і воно почало підніматися — не панікуйте, тісто після виймання із духовки буде ще достатньо пластичним для того, щоб скоректувати його форму.

Після цього, горнятко із печива повністю охолоджуємо та покриваємо шаром розтопленого шоколаду всередині — саме він буде уберігати печиво від розкисання при наповненні рідиною.

Після того, як шоколад застигне, можна приступати до дегустації. І не забудьте випити і з'їсти горнятко із печива за здоров'я Домініка Анселя!

Горнятко із печива у руці

Інгредієнти

  • Борошно — 2 ¼ ст.л. (280 г).

  • Яйце — 1 шт.

  • Вершкове масло — ½ ст.л. (113 г).

  • Цукор — 2/3 ст.л. (130 г).

  • Шоколадна крихта — ½ ст.л. (80 г) + для змазування.

  • Дрібка солі.

Тісто для горнятка із печива

Технологія приготування

  • Збивши масло із цукром протягом декількох хвилин, додаємо яйце та дрібку солі. Змішуємо інгредієнти до однорідного стану та починаємо порціями підсипати просіяне борошно.

  • У готове тісто додаємо шоколадну крихту і залишаємо його у холодильнику на 20-30 хв.

  • Стінки вибраних кружок змазуємо маслом та покриваємо рівномірним шаром тіста 0,5 см.

  • Випікаємо горнятко із печива протягом 30 хв при 180°С, повністю охолоджуємо, покриваємо розтопленим шоколадом зсередини, даємо застигнути.

Приготування десерту

Смачного!



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.