ЮНЕСКО включила бельгійське пиво до Списку всесвітньої культурної спадщини

ЮНЕСКО включила бельгійську культуру пивоваріння до Списку всесвітньої культурної спадщини. Представники організації відмітили участь місцевих пивоварів у благодійності, створення упаковки, що переробляється, та скорочення кількості споживання води під час виробництва, а також широке застосування пива у кулінарії.

3 склянки бельгійського пива

Історія пива у Бельгії налічує декілька століть. Усе почалось з того, що пиво варили ченці у монастирях католицького ордену траппістів. “Пиво відіграє важливу роль у повсякденному житті, а також під час святкових подій. У країні виробляється майже 1500 видів напою з використанням різноманітних методів ферментації. Крафтове пиво стало особливо популярним з 80-х років” — сказано на сайті організації. 

Пиво ордену траппістів

Колишній голова Асоціації пивоварів Бельгії і діючий міністр культури Фландрії Свен Гатц порівняв визнання з боку ЮНЕСКО з перемогою у Чемпіонаті світу з футболу. “Ми любимо наше пиво та цінуємо його різноманіття. Такого ви не знайдете більше ніде у світі”, — додав він.

Бельгійське пиво

А навчитись розбиратися у пиві допоможе стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/pyvnyy-libez-vchymosya-rozbyratysya-u-pyvi.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.