Житній хліб став національною стравою Фінляндії

Конкурс “Національна страва Фінляндії” виграв житній хліб. Близько 50 тисяч людей прийняли участь у всенародному голосуванні, організованому Фондом просування фінської кулінарної культури, Центральним союзом сільгоспвиробників Фінляндії та Міністерством сільського і лісового господарства.

Житній хліб

За житній хліб було віддано 26% голосів. На другому місці виявилось мясне рагу karjalanpaisti, а на третьому — карельські пиріжки. До п’ятірки лідерів також увійшли смажена риба з картопляним пюре і гороховий суп. 

Різні страви Фінляндії

На першому етапі конкурсу фіни могли пропонувати свої варіанти. Із запропонованих приблизно 1000 пропозицій жюрі конкурсу вибрало 12 фіналістів. Серед них були свіжесолена лососина, гороховий суп, рибний суп, карельське рагу, карельські пиріжки, смажена риба з картоплею, запіканка з печінкою, пиріг з чорницею, маммі (пасхальний десерт з житнього борошна з солодом), піца, житній хліб і віілі (вид простокваші). За піцу було віддано 1,1% голосів.

Хліб із додатками

Також читайте про те, що ЮНЕСКО включила бельгійське пиво до списку культурної спадщини, - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yunesko-vklyuchyla-belgiyske-pyvo-do-spysku-vsesvitnoyi-kulturnoyi-spadshchyny.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.