Раф-кава. Готуємо вдома.

Особливою популярністю серед коктейлів на основі кави користується раф-кава. Її готують зараз у багатьох кав’ярнях і в кожній за своїм особливим рецептом. Класично раф-кавою називають коктейль на основі кави, молока, вершків та ванільного сиропу. Якщо ви замовляєте цей коктейль в кав’ярні, вам приготують його на основі еспресо та усіх вище перелічених інгредієнтів, які збивають разом з допомогою парового крану кавової машини. Але чи можна приготувати цей коктейль вдома і як це зробити?

Раф-кава

Для того, щоб насолодитись раф-кавою вдома та порадувати нею гостей, вам слід зробити кілька простих кроків:

Крок 1

Слід вибрати спосіб приготування кави. Якщо у вас є домашня кавова машинка – чудово, якщо ж ні, то цілком підійде кава приготована в турці, яка також багата за смаком і ароматом. Це також дозволить зробити ваш напій багатшим, адже готуючи каву в турці ви можете додати спеції безпосередньо в турку. Це може бути імбир, ваніль, кориця, або лаванда. Якщо ж у вас не має турки, то каву можна приготувати й будь-яким іншим способом: у френч пресі, з допомогою аеропресу, чи просто запаривши (але обов’язково процідити від фусу).

Крок 2

Знову ж таки, якщо у вас є кавова машина, то закінчити приготування коктейлю не складе труднощів. Просто дайте в пітчер приготовлене еспресо, додайте до нього молоко або вершки (або одне і друге), ванільний цукор, або ж тростиновий і ваніль. Потім всі ці інгредієнти збийте з допомогою парового крану кавової машини. Якщо ви готували каву в турці або іншим методом, то обов’язково її процідіть, щоб позбутися фусу, потім додайте тепле молоко, вершки, цукор та ваніль і збийте усі інгредієнти з допомогою кондитерського віничка, або коктейльного бленд ера до утворення піни. Саме піна і робить раф-каву надзвичайно м’яким та ніжним напоєм, з унікальним вершковим смаком та приємним ароматом кави.

Раф-кава

Крок 3

Подавати раф-каву слід в високих прозорих стаканах, щоб був добре помітним шар піни. Зверху її можна посипати тертим шоколадом, корицею або какао. Також можна використати уже готові збиті вершки.

Від часу свого створення, рецепт коктейлю змінювався і вдосконалювався. Цукор можна замінити сиропом або топінгом і не обов’язково ванільним. Це може бути карамельний сироп, імбирний або лавандовий, все залежить від ваших вподобань та смаків.

 Раф-кава

 

 

 

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.