Сідати на дієту чи змінювати своє мислення і життя?

Літо – це час коли більшість жінок та дівчат масово хворіють одним особливим захворюванням. А перші ознаки цієї хвороби проявляються ще на весні. Мабуть, ви вже здогадалися, що мова буде йти про дієти. Тисячі і тисячі дієт є відомі нам сьогодні, і кожна з них обов’язково допоможе вам схуднути, ну, принаймні, так стверджують її творці.

Але, що таке насправді дієта?

Це знущання над своїм організмом і собою. Ви не лише фізично себе виснажуєте, але й психологічно! Мало хто задумується, для чого так насправді сідає на дієту. Бо прийшло літо, так роблять всі, значить і мені треба. Цей стадний інстинкт уже триває роками, але найприкріше те, що на його рахунку безліч жертв, і багато з них просто не пережили цього випробування.

Можливо варто підійти до вирішення проблеми з іншого боку. Для початку, станьте перед дзеркалом і перш ніж шукати в тому, що ви бачите перед собою недоліки, постарайтесь знайти щось позитивне, повірте, його буде набагато більше ніж негативного. По-друге, мабуть, всім вам відомо, що будь-яка проблема не береться нізвідки, в першу чергу вона зароджується у вашій голові. Можливо перш ніж сідати на дієту варто змінити спосіб життя. Почати більше рухатись! Подумайте скільки годин ви просиджуєте за комп’ютером в пошуках нової дієти, яка неодмінно вам допоможе?! Краще використайте цей час з користю, пробіжка, катання на велосипеді чи навіть просто прогулянка – це завжди краще ніж просто сидіти за комп’ютером. Кожного разу, коли ви сидите вдома і не маєте чим зайнятись та починаєте мучитись від того їсти щось чи ні, краще вийдіть на прогулянку або ще краще пробіжку, а по поверненні до дому можете сміливо поїсти і при цьому вас не буде мучити совість за лишні калорії.

Вода, здорове харчування, сон, фізична активність, але саме головне – це настрій з яким ви все це робите – є запорукою гарного вигляду. Кожній дорослій людині потрібно випивати до двох літрів води в день. Обов’язково потрібно випивати склянку води зранку на голодний шлунок – це допомагає організму проснутись і запускає всі необхідні процеси. Але в жодному випадку не варто пити підчас або після їжі, адже це розтягує шлунок і наступного разу змушує вас з’їсти ще більшу порцію. Але не забувайте випити одну-дві склянки води за пів години до їди.

Пам’ятайте, що вода – найважливіше джерело енергії. Вона виводить токсини з організму, покращує стан шкіри, нігтів та волосся. Вода покращує травлення, знижує артеріальний тиск та знімає болі в суглобах. А що саме головне і так бажане для багатьох – вода допомагає схуднути. Споживання вдень близько двох літрів води допомагає вивести із організму все лишнє і запускає обмінні процеси.

Склянки з водою

Наступним на що варто звернути увагу – це ваше харчування. Ми є тим, що ми їмо, пам’ятайте про це, кожного разу, коли захочете, з’їсти фаст-фуд, або щось на кшталт цього. Краще потратьте годину другу на приготування чогось смачненького, тим паче зараз літо, період, коли доступна велика кількість овочів та фруктів.

Овочі

Сон є не менш важливим, адже це період, коли наш організм відпочиває та відновлюється.

Пісочний годинник

Фізична активність, куди ж без цього. Присвячуйте кожного дня хоча б годину для пробіжки, гімнастики, йоги або будь-чого, що вам подобається. Спершу буде важко дисциплінувати себе, але з часом це увійде у привичку. А від фізичних навантажень не лише покращується форма, але й настрій.

Велосипедисти

Але головним у всьому є настрій з яким ви до всього підходите. До кожної справи слід підходити позитивно налаштованим, тоді на вас точно чекає успіх! Кожну проблему, а особливо таку, як зайва вага можна вирішити, але підходити до всього слід з розумом. Не варто одразу починати мучити свій організм дієтами, перегляньте свій спосіб життя і змініть його, а саме головне ставлення до себе. Припиніть жити стереотипами, що зайва вага псує вам життя. Ви це робите самотужки, усе у ваших руках і в першу чергу ваш розвиток, як особистості. Згадайте хоча би  співачку Адель, яку люблять по всьому світу. Ця жінка довела, що зайва вага в жодному випадку не є проблемою, якщо ти сам цього не дозволиш.

 

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.