Чудо-спеції

Правильно підібрані спеції — кулінарна магія, яка має силу перетворити навіть найбуденнішу їжу у їстівну досконалість. А, також, деякі спеції допомагають вилікуватись від діабету, раку, зміцнити серцево-судинну систему, тощо.

Розмарин

У цій спеції безліч антиоксидантів та протизапальних речовин. А, також, кальцій, клітковина та залізо. Найкраще додавати приправу до курки, риби, у спи та соуси.

Розмарин

Аніс

Здуття живота та нежить як рукою зніме, якщо не пошкодувати у їжу аніс. Також, спеція ефективно діє як сечогінний засіб та знижує апетит. Одна із досліджень показали, що у анісі багато фенілпронаноїдів. Це речовини, що пригнічують запальні процеси в організмі. Також, вони є ефективними проти комах-переносників малярії. Пряність має солодкий насичений аромат, що чимось нагадує лакрицю.

Аніс

Базилік

Базилік — дуже “скромна” приправа. Вона усього лиш забезпечує:

  • Профілактику астми.

  • Боротьбу із діабетом.

  • Знеболювання.

  • Зняття набряків.

А ще у 5 г базиліку містить 11% від добової норми кальцію. А, також, багато антиоксидантів. І на додачу, приправа має позитивний вплив на серцево-судинну систему.

Базилік

Перцева м'ята

Відповідно до досліджень Медичної школи Гарварду, перцева м'ята — профілактичний засіб від інфекцій, запалень та хвороб, пов'язаних із травленням. А куди додають пряність із чим її п'ють, гадаю, знають майже усі.

Перцева м'ята

Орегано

Американська сільськогосподарська асоціація стверджує, що орегано — спеція, яка не має конкурентів за вмістом антиоксидантів. А, також, вона володіє антибактеріальною та протигрибковою діями, завдяки чому не пропустить жодну інфекцію. Додають приправу у супи, пасти, піцу та будь-які страви із томатами.

Орегано

Тим'ян

Зі списком заслуг цієї спеції так просто е позмагаєшся. Тим'ян лікує бронхіт, ангіну, артрит, розлади кишечнику, діарею, газоутворення та стабілізує кров'яний тиск. Також, пряність містить велику кількість заліза. Додавати його можна у соуси для пасти, омлети, смажену рибу та змішувати із бобовими. А чай із тим'яну допоможе відновити нерви навіть після дуже головного скандалу.

Тим'ян

Імбир

Застудилися? Корінь імбиру. Страждаєте від захворювань кишечнику? Їжте корінь імбиру. Нудить? Спробуйте корінь імбиру. Щось болить? Правильно, корінь імбиру. Не подобається корінь імбиру у чистому вигляді? Додавайте приправу у овочі, салати, м'ясо та чай.

Імбир

Куркума

Ця спеція є основним компонентом каррі. Вона володіє протизапальною дією та часто застосовується для профілактики артриту. Одна чайна ложка спеції містить, до речі, 30% добової норми заліза.

Куркума

Шавлія

Пряність використовується для профілактики хвороб травного тракту, втрати пам'яті, депресії, хвороби Альцгеймера та запалення ясен. Додають спецію у яйця, соуси, курку та рибу.

Шалфей



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.