Чи можна зберігати яйця без холодильника?

Безперечно яйця можна зберігати без холодильника, але певний період часу. Наприклад, цесарині яйця можна зберігати в умовах кімнатної температури близько місяця, оскільки вони мають дуже тверду шкарлупу та щільну плівку. Перепелині яйця також можуть обійтись без холодильника протягом тривалого часу. Курячі дієтичні яйця можна зберігати без холодильника не більше 7 днів, столові — до 25 діб, а миті — не більше 12 днів.

Яйця

Термін зберігання яєць у холодильнику також є різним: якість курячих яєць падає швидше за рахунок тонкої шкарлупи, і яйця швидше висихають, тому зберігати їх можна близько 90 днів. Цесарині і перепелині яйця можна зберігати у холодильнику до 6 місяців.

Як та скільки зберігати інші продукти в холодильнику читайте у статті - http://harchi.info/articles/zberigannya-produktiv-harchuvannya-u-holodylnyku.

Яйця у холодильнику

Щоб яйця довше зберігались не варто їх мити, оскільки після миття пори шкарлупи можуть забитися брудом, що присутній на поверхні яєць, і яйця не зможуть дихати. На птахофабриках яйця обробляють 1-1,5% розчином перекису водню, який дезінфікує поверхню яєць, але не забиває пори.

Більше інформації про яйця розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yayce-skarbnycya-korysti.

А також читайте, чи правда, що яйця із помаранчевим жовтком смачніші - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/chy-pravda-shcho-yaycya-iz-pomaranchevym-zhovtkom-smachnishi.

Яйця



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.