Готуємо пісні котлети

Не має значення, з картопляним пюре або макаронами. Важливо тільки те, що піст - це ще не привід відмовлятися від котлет.

Давайте дізнаємося більше про те, як приготувати котлети з картоплі, гарбуза, квасолі і гречки, а також, як зробити так, щоб котлети не розпадалися, якщо ви не додаєте у них яйця.

Овочева котлета

По-перше - яйця

Яйця додають у котлети, щоб вони склеювали фарш. Насправді, якщо ви робите котлети з м’ясного фаршу, то яйця великої ролі не грають: головне добре вимішати і охолодити фарш перед тим, як почнете ліпити котлети. А ось для овочевих котлет яйця необхідні. Але якщо робити пісний варіант, то яйця, безперечно, тут не спрацюють. А щоб фарш не розпадався, до нього можна додати борошно, манну крупу, картоплю або крохмаль, а також панірувальні сухарі. З пісного хліба, ясна річ.

Сире яйце

По-друге - паніровка

Плюсів у паніровці два. Насамперед, вона дає хрустку скоринку. А також, вона допомагає склеїти фарш без яєць, ніби закриваючи його у скоринці. Тому овочеві котлети краще обвалювати у паніровці. Можна у хлібних крихтах (з пісного хліба, як ми вже казали), у борошні, у тій же манці, подрібнених горіхах або у кунжуті - як у цілому насінні, так і у меленому.

Паніровка

По-третє - сік

Овочі, як правило, дають дуже багато соку, особливо після того, як ви подрібнили їх. Тому, перед тим, як почнете місити фарш, не забудьте їх добре відтиснути. Таким чином фарш не буде таким рідким, і котлети будуть краще склеюватися. Якщо ж овочі все-таки дали сік, то у фарш можна додати трохи манної крупи, рису, вівсяних пластівців або товчену варену картоплину.

Овочі для фаршу

По-четверте - як ліпити

Коли будете робити котлети, обов’язково змочуйте руки у воді або змазуйте їх рослинною олією - фарш не буде прилипати до рук, і готувати буде набагато зручніше. Намагайтесь ліпити невеликі котлети - по-перше, вони так краще і більш рівномірно просмажуються, а по-друге, так їх буде зручно перегортати. І так, овочеві котлети краще їсти гарячими - хрустка скоринка у холодному вигляді не дуже приваблива, та й самі котлети не такі смачні.

Приготування овочевих котлет

Рецепти пісних котлет, а також рецепти пісних страв з гречки, шукайте тут - https://harchi.info/recipes.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.