Вчені визнають морозиво антидепресантом

Нейрофізіологи з Великобританії готові зарахувати популярний десерт до справжніх ліків, і все завдяки його терапевтичній дії на організм людини.

Морозиво

Група лондонських спеціалістів прийшла до висновку, що морозиво володіє неперевершеною здатністю боротися з пригніченим емоційним станом. Таким чином, відомий усім десерт по праву може вважатися справжнім антидепресантом, відмічають спеціалісти.

Представники науки не вперше пропонують використовувати продукт харчування у якості лікувального засобу від депресивних станів. Але вивчення властивостей морозива показало, що десерт не просто може діяти як антидепресант — його ефект проявляється дуже швидко через специфічний вплив на головний мозок.

Морозиво

Під час поїдання морозива активізуються ті ж зони головного мозку, що й під час прослуховування улюбленої музики або зустрічі з близькою людиною — кажуть автори дослідження.

Найпотужнішим антидепресантом, на їх думку, є шоколадне морозиво, оскільки шоколад вже сам по собі володіє здатністю підвищувати настрій. 

Веселі дівчата їдять морозиво

За прогнозами ВООЗ, депресія стане найбільш масовим та одним із найнебезпечніших захворювань на планеті. Спеціалісти заявили, що до 2020 року депресія стане одним із визначальних факторів усіх смертельних захворювань та інвалідності у людей.

Морозиво

Більше про морозиво читайте тут - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/morozyvo-hto-prydumav-desert-i-dekilka-receptiv і http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/morozyvo-yak-vono-ye-nove-znayomstvo-iz-desertom.

А як приготувати десерт вдома розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/gotuyemo-morozyvo-vdoma.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.