Їжа, що покращує настрій - міф чи реальність

Ні для кого не таємниця, що їжа — це фундамент, на якому тримається наше здоровя. А як щодо настрою? Чи справді він залежить від споживаних нами продуктів?

Група мексиканських дослідників проаналізувала склад 1700 хімічних речовин, що входять до складу часто споживаних продуктів. Вчені інституту хімії у Національному автономному університеті з’ясували, що деякі з речовин, які містяться у продуктах, є близькими за складом до речовин, що входять до складу антидепресантів.

Весела дитина

До продуктів, що піднімають настрій, вчені віднесли: фрукти та овочі, лосось, тунець, та інші морепродукти. На думку вчених, “вивести з депресії” також допоможуть темний шоколад, пастеризоване молоко і злаки.

Аде якщо є проудкти, що покращують настрій, то повинні бути і такі, що його погіршують. Це поспішили довести американські вчені. Дослідники з університету штату Пенсильванія внесли до чорного списку цукор, чіпси, арахіс, солодкі газовані напої, промислову шинку.

Сніданок

Однак, як стверджує лікар-дієтолог Приморського центру дієтології та здорового способу життя — їжа, що впливає на настрій є просто міфом.

“Чудес на світі не буває, давайте будемо реалістами. Від чого залежить настрій людини? Насамперед, від стану її фізичного та морального здоровя. Що стосується їжі, то вона великою мірою забезпечує і те, й інше. Для того, щоб настрій був хорошим, їжа також повинна бути хорошою. Що значить хорошою? Це значить — вчасно, коли потрібно, скільки потрібно, де потрібно, з хорошою компанією.

Кольорова страва

Але найважливіше — збалансований раціон, багатий на поживні речовини, вітаміни, макро- та мікроелементи. І тоді їжа буде приносити задоволення та підвищувати настрій. Тому, щоб допомогти собі покращити настрій, потрібно просто раціонально та вчасно харчуватись. 

Можна їсти один шоколад та одні банани, при цьому мати індекс маси тіла за 40. Явно вираженого стрибка хорошого настрою від шматочку шоколаду або банану не буде. Можливо, людина отримає задоволення від красиво оформленої страви, від їжі, з’їденої у компанії близьких людей. Це може бути як шматочок шоколаду та сиру, так і шматочок чорного хлібу, посипаний сіллю. І настрій вони підвищать однаково”, — відмічає спеціаліст.

Смайлик з банану, полуниці і лимону

А про "щасливе меню" у лондонському аеропорті розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shchaslyve-menyu-v-aeroporti.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.