Чим замінити солодощі

Вагаєтеся між любов’ю до солодкого та бажанням схуднути? Вихід є! До вашої уваги декілька десертів, які втамують жагу до солодкого і не так боляче вдарять по вашій фігурі.

Баунті

Якщо батончик не купувати у магазині, а зробити самому, то вийдуть дуже навіть корисні солодощі. Для білої начинки змішайте домашній сир, кокосову стружку та мед. Скачайте з маси кульки і покладіть у холодильник. Окремо приготуйте глазур - змішайте рідкий мед та порошок какао. Занурте кожну кульку у глазур і покладіть десерт у морозилку на 10 хвилин.

Домашні баунті

Нутелла

Корисну нутеллу можна приготувати на основі авокадо. За рахунок того, що м’якоть у авокадо немає яскраво вираженого смаку, а текстура його м’яка і кремоподібна, з авокадо можна готувати як салати, так і десерти. Змішайте у блендері м’якоть 2 авокадо, 2 ст.л. какао-порошку і рідкий мед (мед додавайте за смаком - залежить від міри вашої любові до солодкого). Поставте масу у холодильник на півгодини. Отриманий соус можна як намазувати на хліб, так і їсти окремо як самостійний десерт.

Домашня нутелла з авокадо

Морозиво

Ще один корисний десерт на основі авокадо. Для корисного домашнього морозива необхідно змішати у блендері авокадо, фініки та какао. Отриману масу розкласти у формочки та поставити у холодильник мінімум на 5 годин. Перед подачею можна прикрасити десерт кокосовою стружкою і шматочками фісташок.

Домашнє морозиво

Шоколадний топінг

Шоколадний топінг можна приготувати на основі кленового сиропу - десерт стане чудовим доповненням до млинців або тостів на сніданок. Для цього потрібно змішати 4 ст.л. кленового сиропу з 1 ч.л. какао, додати дрібку кориці і ретельно перемішати.

Шоколадний соус

Цукерки

Варіантів корисних цукерок дуже багато, оскільки з їх складом можна без кінця проводити експерименти. Достатньо тільки взяти за основу будь-який сухофрукт і додавати до нього горіхи, насіння і природний підсолоджувач. Для приготування солодощів змішуємо у блендері чорнослив, фундук і рідкий мед. Із отриманої маси скочуємо кульки. Перед подачею обваляйте цукерки у кокосовій стружці, кунжуті або подрібнених горіхах.

Корисні цукерки

Шоколадні батончики

Для приготування батончиків спочатку змішуємо у блендері фініки, какао, кеш’ю та вівсянку. Потім додаємо до них ваніль і трохи меду. Отриману масу перекладаємо у форму для випікання і ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин. Отриманий десерт розрізаємо на порційні шматочки та залишаємо охолоджуватися.

Шоколадні батончики

Мілкшейк

Класичний шоколадний коктейль, але тільки з корисних інгредієнтів. Готувати його легко: потрібно просто змішати у блендері кокосове молоко, мед, банани і какао. При подачі можна посипати кокосовою стружкою.

Молочний коктейль

Більше про корисні солодощі та як їх приготувати розкаже стаття - https://harchi.info/articles/korysni-solodoshchi-lyubov-do-solodkogo-ne-vyrok-dlya-shlunku.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.