Coca-Cola, Pepsi, McDonald's i KFC призупиняють співпрацю з РФ

Усе більше відомих брендів відмовляються повністю або обмежує співпрацю з РФ, серед останніх всесвітньо відомих компаній, пов'язаних з харчуванням: Coca-Cola, PepsiCo, McDocald's та KFC.

Coca-Cola заявила про тимчасову зупинку роботи в РФ

Корпорація Coca-Cola Company заявила про призупинення роботи в Росії на 13-й день після розв’язання війни проти України.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Компанія заявила, що "продовжить відслідковувати ситуацію та оцінювати її з огляду на те, як розгортатимуться події".

Портфоліо компанії за напрямком газованих напоїв включає в себе Coca-Cola, Sprite та Fanta.   

PepsiCo обмежить продажі в РФ, але не повністю

Корпорація PepsiCo, яка слідом за конкурентом Coca-Cola заявила про обмеження продажів в РФ, продовжить торгувати молочними продуктами та дитячим харчуванням.

Про це повідомляє Reuters.

Так, компанія серед останніх заявила про обмеження бізнесу з агресором. Та повністю продажі компанія не зупинить, а лише вилучить з продажу содову Pepsi.

Банки Coca-Cola

McDonald's тимчасово закриє 850 ресторанів у Росії

McDonald's оголосив, що тимчасово закриє 850 ресторанів у Росії, майже через два тижні після того, як російські війська вторглися в Україну.

Про це повідомляє washingtonpost

Компанія продовжить платити своїм 62 000 співробітників у Росії. У відкритому листі до співробітників президент та генеральний директор McDonald's Кріс Кемпкінські сказав, що закриття цих магазинів на даний момент є правильним рішенням.

"Наші цінності означають, що ми не можемо ігнорувати непотрібні людські страждання, що відбуваються в Україні", - сказав Кемпчинський, додавши, що невідомо, коли компанія зможе знову відкрити свої магазини.

McDonald's може зазнати великого фінансового удару через закриття. У нещодавньому звіті до регулюючих органів чикагська компанія заявила, що її ресторани в Росії та Україні приносять 9% її річного доходу, або близько 2 мільярдів доларів.

Компанія-власник KFC призупиняє інвестиції і розвиток в РФ

Компанія Yum! Brands (їй належать бренди Taco Bell, KFC, Pizza Hut) призупиняє інвестиції та розвиток в Росії - прибуток перенаправлять на гуманітарні зусилля.

Про це йдеться у заяві компанії.

"Як і багато хто в усьому світі, ми шоковані та засмучені трагічними подіями, що розгортаються в Україні.

Yum! Brands призупинив усі інвестиції та розвиток ресторанів у Росії, поки ми продовжуємо розглядати додаткові варіанти. Компанія також перенаправить весь прибуток від операцій у Росії на гуманітарні заходи. Як завжди, ми залишаємось зосередженими на безпеці наших людей в регіоні та будемо продовжувати рішуче діяти, щоб підтримувати наші команди в Україні", - заявили в компанії.

The Yum! Brands Foundation жертвує 1 мільйон доларів Червоному Хресту на підтримку постраждалих.

Також фонд розподіляє пожертви від співробітників таким благодійним організаціям, які надають допомогу в Україні: ЮНІСЕФ, Червоний Хрест, Всесвітня продовольча програма та Міжнародний комітет порятунку.

"Крім того, наші франшизи в сусідньому регіоні надають підтримку біженцям", - додали в Yum! Brands.

Ресторан McDonald's

Джерело - Економічна правда.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.