Що робити, якщо ви постійно думаєте про їжу

Якщо ви думаєте про їжу 24/7 і не можете втриматися від спокуси з’їсти тортик на ніч, візьміть собі до уваги наступні поради, як побороти це бажання.

З’ясуйте, що вас провокує

Нудьга, стрес, депресія? Які з цих факторів одразу запускають у вас механізм переїдання? Навіть якщо ви цілий день дотримуєтесь режиму, раптова стресова подія може пробудити бажання з’їсти щось шкідливе. Записуйте усе в журнал або трекер харчування, щоб з’ясувати найчастіші причини зловживання джанк-фудом.

Що робити

Наперед підготуйтесь і носіть з собою здорові снеки. Наприклад, нарізані овочі або горішки. Якщо небезпека чекає на вас вдома, позбудьтесь від усього, що вам не слід їсти у холодильнику.

Їжа від стресу

Слідкуйте за насиченими жирами у раціоні

Це такі шкідливі жири, які містяться у піці, нагетсах та іншому фастфуді. Справа в тому, що їжа з великою кількістю насичених жирів може викликати у вас відчуття голоду ще протягом 3 днів після відвідин МакДональдсу. Вони пригнічують дію інсуліну та лептину - гормонів, які дають нам сигнал про насичення.

Що робити

Замініть їх ненасиченими жирами. Наприклад, піца на цільнозерновому борошні зі свіжими овочами та оливковою олією завдасть набагато менше шкоди, ніж класичний варіант.

Бекон

Займіться чимось

У більшості випадків хибний голод підбирається до нас через нудьгу. Чим менше ви зайняті, тим частіше у вас виникають думки піти подивитися, як же без вас живеться холодильнику.

Що робити

Займіться спортом, відправтесь на прогулянку або спробуйте нову танцювальну студію біля дому. Будь-яка активність позбавить вас від постійних думок про те, щоб знову поїсти.

Їжа від нудьги

Не допускайте тривалого голодування

Нерегулярне харчування приводить до того, що через великі перерви між прийомами їжі ви відчуваєте голод тривалий час. Перше, що вам хочеться з’їсти у такій ситуації - швидкі вуглеводи. Це приводить до різкого стрибку цукру у крові, що сприяє відкладенню жиру.

Що робити

Споживайте їжу 5-6 разів на день невеликими, але регулярними порціями, і не нехтуйте складними вуглеводами.

Виснажлива дієта

Більше про психологічні причини переїдання розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/psyhologichni-prychyny-pereyidannya.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.