Солодка валентинка (рецепт+інструкція)

Важко уявити День святого Валентина без хенд-мейд солодощів. І якщо хтось іще не обрав для себе шлях привітання любих серцю людей, пропонуємо душевний рецепт пісочного печива та інструкцію з його розпису. Приготування солодкої валентинки – процес творчий, індивідуальний, тож будь-які відхилення від інструкції вітаються.

Печиво у вигляді конвертів

Рецепт печива

Інгрідієнти

  • Масло - 100 г.

  • Цукор - 0,5 скл.

  • Ванільний цукор - 1 ч.л.

  • Яйце - 1 шт.

  • Борошно - 1–1,5 скл.

  • Розпушувач - 0,5 ч.л.

  • Сіль - 0,5 ч.л.

Технологія приготування

Половину упаковки вершкового масла залишаємо розм’якшуватись при кімнатній температурі, або ставимо на хвилину мікрохвильову піч в режимі розморожування. Поки масло розм’якшується, встигаємо ввімкнути духовку. Міксером збиваємо м’яке масло з половиною склянки цукру, ложкою ванільного цукру та одним жовтком (білок залишаємо “на потім”, він ще знадобиться). До м’якої маси додаємо борошно з сіллю та розпушувачем і замішуємо м’яке тісто, що легко відстає від рук. Кладемо його на деякий час у холодильник (не менше, ніж на 15 хвилин). 

Припорошуємо борошном робочу поверхню, і охолоджене тісто качалкою розкачуємо в пласт. Формочками “видавлюємо” фігурки (звісно, сердечка).  

Деко для випікання застеляємо пергаментним папером та викладаємо на нього серця. Ставимо в духовку на 15-20 хвилин (час від часу підглядаємо, як там рум’яніє печенько, і чи не надто воно рум’яніє). Дістаємо з духовки та залишаємо охолонути. Рекомендовано знаходитися поруч із печивом та дихати солодким теплим повітрям.Smile

 

Печиво у формі серця

Розпис печива – найцікавіший та найбільш “наркотичний” етап створення , адже за цим творчим заняттям можна втратити лік часу. Тож переконайтеся, що попереду є кілька запасних годин.

Для глазурі потрібні

  • Цукрова пудра - 200-300г.

  • Білок (той, що залишився після приготування тіста).

  • Лимонний сік - 0,5 ч.л.

  • Харчовий барвник або овочевий сік (наприклад, буряковий чи морквяний).солодкої валентинки

 

Візьмімо білок одного яйця, і всипімо туди 200г цукрової пудри. Вінчиком активно перемішуємо до одержання однорідної субстанції (не збиваємо), додаємо трошки лимонного соку. За бажанням додаємо барвник, або ж залишаємо частину глазурі білою, а частину – фарбуємо. Слідкуємо за консистенцією! Глазур має бути густою, і при перемішуванні не зразу розтікатися, а на деякий час зберігати форму (у випадку чого, густота легко регулюється додаванням лимонного соку/цукрової пудри). 

Різнокольорова глазур

А тепер, власне, творчість

Одноразовий кондитерський мішок (можна замінити файликом або пакетом з цупкого целофану) наповнюємо глазур'ю та зав’язуємо. Зрізаємо кінчик і малюємо десь на чернетці “пробну лінію” – чи влаштовує консистенція глазурі та широта лінії? За необхідністю корегуємо, і починаємо розпис печеньок. Деякі можна розписувати дрібненько, деякі – пласко покрити глазур'ю, зачекати, поки перший шар глазурі підсохне, і закінчити своє творіння вже на підготовленому фоні. Цей етап може тривати від години до кількох днів. Все залежить від вашої фантазії та терпіння. Під час розпису печива рекомендовано думати про людей, яких збираєтеся пригощати, про свої почуття до цих людей, активувати пов’язані ними приємні спогади. 

Тепер залишається почекати, доки глазур на печиві повністю висохне – бажано залишити в спокої печиво на 8-10 годин. І можна спокійно пакувати його – тут вже повна свобода творчості – в вашому розпорядженні і прозорі целофанові упаковки, і крафт-пакети, скриньки-бонбоньєрки... Звісно, найбільш практичною упаковкою в цьому випадку є коробочка (в ній печиву буде безпечно й затишно). 

Нехай це медитативне приготування солодкої валентинки зміцнить ваші почуття та підсолодить стосунки. 

Валентинки-печива

 

Що ще приготувати до дня закоханих читайте у статті - http://harchi.info/articles/shcho-prygotuvaty-na-den-svyatogo-valentyna.

А рецепти шоколадних цукерок, які нікого не залишать байдужими, шукайте тут - http://harchi.info/articles/shokoladni-cukerky-do-dnya-zakohanyh-svoyimy-rukamy.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.