Світові ціни на молоко зростають через війну в Україні

Світові ціни на молоко можуть значно зрости через порушення логістичних ланцюжків та війни в Україні.

Про це пише Financial Times.

Через порушені під час пандемії логістичні ланцюжки зросли ціни на цільне сухе молоко та безводні молочні жири. Найбільш помітним зростання цін виявилося у найбільших виробників молока у світі, зокрема в Австралії та Новій Зеландії. Остання забезпечує близько 35% світового продажу молока.

Крім того, РФ та Україна є одними з основних постачальників добрив та зерна, необхідного для забезпечення худоби кормом.

"Вторгнення Росії в Україну збільшить витрати на виробництво молока, оскільки обидві країни є провідними експортерами азотних добрив та пшениці, важливого корму для великої рогатої худоби нарівні з кукурудзою та соєю", – зазначає видання.

Зазначається, що зростання вартості кормів є великою проблемою для молочних фермерів, оскільки становить 70–80% витрат. У поєднанні з іншими негативними факторами, це вже призвело до проблем у п'яти найбільших експортерів молока у світі.

Виробники побоюються, що війна в Україні, санкції проти РФ та порушення світової логістики призведуть до ще більшого подорожчання молочної сировини, яка є одним із основних продуктів для харчової промисловості у всьому світі.

Пляшка молока 

Джерело - Економічна правда.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.