Bublle tea - ковток свіжості!

Потужну хвилю популярності серед холодних напоїв здіймає bublle tea кульковий чай, який ще часто називають чай перлина. Цей чудовий напій було винайдено в 1980 році, в Тайвані, холодний та освіжаючий чай. Найчастіше бабл чай базується на основі чорного або зеленого чаю із фруктами або ягодами, кульками тапіоки, інколи до нього додають ще шматочки мармеладу. Є багато варіантів цього напою, і до нього можна додати безліч інгредієнтів. Найпопулярнішим є просто бабл чай з тапіокою, або зелений бабл чай з молоком та тапіокою.

Бабл чай

Коли ви обираєте для себе основу чаю, ваш вибір лежить між тапіокою, желе та фруктовими перлами. Тапіока та желе підійдуть усім тим, хто любить саме жувальний компонент цього чаю, а от фруктові перлинки, для любителів соку, яким вони наповнені.

Основою більшості видів бабл чаю, так чи інакше є тапіока. Тапіока (маніокове саго) – крохмальна крупа із коренів маніоки у вигляді кульок.

 

Корінь маніоки

В чому користь тапіоки?

Тапіока практично майже не містить в своєму складі білків та жирів, крім того в ній не має глютену ( за цю ж якість, також дуже цінують рисову муку та сам рис), який рекомендовано виключати з харчування немовлят, оскільки він призводить до розмивання кальцію та підвищення ризику появи алергії.

Тапіоку використовують не лише для приготування чаю. З неї можна варити кашу або пудинг. В цьому випадку її одразу слід додати в гаряче молоко або будь-яку іншу рідину, яку ви використовуєте в якості основи для пудингу. Такий пудинг буде безпечним, гіпоалергенним та корисним навіть для дітей.

Два види тапіоки

Мелена тапіока (мука)

Мелена тапіока (мука

Корінь маніоки перетворюють в муку із тапіоки використовують як згущувач соусів, прозорої глазурі та фруктових десертів. Основна перевага муки з тапіоки полягає в тому, що вона не псується при сильному охолодженні чи замороженні. Муку з тапіоки слід розводити в співвідношенні 1 ст. ложка на 250 мл. рідини та нагріти на повільному вогні, щоб отримати сироп.

Кульки з тапіоки

Кульки з тапіоки

Корінь маніоки також при обробці перетворюють в сухі пластівці або дрібні маленькі перлинки, які потрібно замочувати перед використанням.

Для азіатської кухні тапіока – незамінний продукт. Її використовують для багатьох десертів японської, тайської, малайської, китайської, індійської та індонезійської кухні.

Бабл чай з молоком

Для приготування цього чаю вам в першу чергу потрібні будуть кульки тапіоки, лід, добре заварений чорний чай (в який за бажанням ви можете додати цукор) та молоко. Молоко також дає широкий спектр для експериментів. Адже тут ви спокійно можете використовувати молоко рослинного походження. Якщо ви хочете зробити свій напій більш екзотичним та пікантним, додайте до нього кокосове молоко.

Бабл чай з молоком

Приготування

  • Приготуйте посуд для бабл чаю. Найкраще взяти високі опуклі склянки. Якщо ви любите пити охолоджуючі напої через соломинку, то обов’язково пам’ятайте, що в основу бабл чаю входять кульки тапіоки, тому соломинка має бути достатньо широкою в діаметрі.  

  • На дно склянки дайте кубики льоду, та насипайте 1/4  склянки кульок тапіоки.

  • В окремій ємкості заваріть чорний чай з цукром або медом, та дайте йому трохи охолонути.

  • В склянку з кульками тапіоки та кубиками льоду додайте ще 1/2  склянки чаю, а решту залийте молоком на ваш вибір. Для справжніх любителів солодкого звичайне молоко можна замінити згущеним, але тоді сам чай краще не підсолоджувати при приготуванні.

Цей самий чай можна готувати і без молока з додаванням сиропів, спецій, та свіжих ягід та фруктів. Ви отримаєте не просто освіжаючий напій, який з легкістю втамує спрагу та допоможе освіжитися в гарячі літні дні. Бабл чай з фруктами або/та ягодами – це хороший заряд енергії та вітамінів, який смакуватиме кожному.  

Бабл чай

 

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.