Вишня, "вишневий стан" та ще кілька цікавих фактів

Плоди вишні є частиною сімейства трояндових, яке також включає в себе  мигдаль, персик, абрикос і сливу. Дерево дає маленькі та м’ясисті, червоні або червоно-чорні плоди, які містять насінину в твердій оболонці. Вважається, що цей фрукт знайшли римляни в Малій Азії близько 70 р. до н. е. Потім в першому столітті нашої ери вишня появилась на теренах Європи. Доступно багато різновидів, але два основні отримали найбільшу популярність, це – черешня – Prunus Аvium і така улюблена всіма вишня – Prunus Cerasus. 

Плоди черешні Prunus Аvium

 

 

Є кілька цікавих фактів про вишню, які вам маловідомі.

  1. Слово «вишня» походить від турецького міста Cerasus.

  2. Вишня відносяться до сімейства троянд.

  3. Канада встановила рекорд по випіканню найбільшого в світі вишневого пирога. Пиріг вагою в 39683 фунтів був випечений в Олівері, Британській Колумбії. Цей пиріг побив попередній рекорд, який було здійснено в Траверс-Сіті.

  4. В Траверс-Сіті, штаті Мічиган, щорічно святкують фестиваль Вишні з 1925 року під назвою Національний фестиваль Вишні. З 1931 року фестиваль проводять на протязі двох днів. Під час фестивалю проводиться безліч ігор, випікають величезні пироги, проходить парад Grand Royale з Королевою Вишні, що є основною пам’яткою фестивалю. В США – це фестиваль входить в десятку фестивалів країни.

  5. Як відомо вишня має дуже короткий сезон плодоношення. В північній Америці вишня є одним із перших фруктів, що достигає. Тому там використовують термін «вишневий стан», що означає щось нове.

  6. Траверс сіті відомий не лише завдяки вишневому пирогу, але й завдяки кількості дерев, які там ростуть. Загалом в штаті Мічиган є близько 35000 акрів вишневих садів. Тут росте майже 75% вишневих дерев США. Тому Траверс-Сіті називають ще Вишневою столицею світу.

 

Червоні плоди цього дерева не лише дуже смачні, але й дуже поживні.

Зокрема червоні ягоди вишні багаті на:

Вишня чинить корисний вплив на здоров'я і є безліч фактів, які це підтверджують.

В даний час вишню розглядають, як один із плодів, що допомагає запобігти утворенню ракових клітин в організмі.

Антиоксиданти наявні в плодах, сповільнюють процес старіння.

Цим маленьким червоним плодам також приписують зниження ризику серцево-судинних захворювань та діабету. Численні дослідження показують, що люди, які включають в свій раціон плоди вишні, знижують рівень холестерину в організмі.

Однією із переваг, на яку звертають увагу дієтологи є їх ново виявлена здатність допомагати в процесі втрати ваги. Адже плоди вишні є з низьким вмістом жирів та високим містом води. Регулярне їх споживання допомагає підвищити рівень енергії і змінити метаболізм в сторону ефективного схуднення.

Вишня знайшла широке застосування в кулінарії, зокрема в приготуванні різноманітних напоїв та десертів, які люблять як дорослі, так і діти.

Вишні і черешні

 

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
Коментарі

Вхід на сайт

Прикольно


Вхід на сайт

Прикольно


Вхід на сайт

Прикольно