10 мільйонів бактерій у склянці води

Абсолютно чиста, на перший погляд, питна вода, кишить бактеріями. Їх кількість підрахували мікробіологи Лундського університету (Швеція).

Вчені з Лундського університету вивчили мікробний склад біоплівок, якими покриті водогінні труби та лічильники у домах Південної Швеції та виявили, що у них живуть мільйони бактерій. Зрештою, більша їх частина не є шкідливою для людини і навіть додатково фільтрує питну воду.

За допомогою сучасних методів розшифровки ДНК у кожному мілілітрі біоплівок ми побачили 80 тисяч бактерій, тобто з однією склянкою питної води людина випиває близько 10 мільйонів бактерій — відмітила автор дослідження Кетрін Пол. 

Від того, які спільноти бактерій жили у трубах та водолічильниках, залежала і якість питної води, побачили вчені. За словами авторів дослідження, за допомогою бактерій можна керувати складом та якістю питної води у будинках — підтримувати розмноження корисних мікроорганізмів і скорочувати кількість шкідливих.

Склянка води

Більше про воду читайте тут - http://harchi.info/articles/voda.

А чим відрізняється дитяча питна вода від звичайної розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yaka-riznycya-mizh-dytyachoyu-pytnoyu-vodoyu-i-zvychaynoyu.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.