10 напоїв, що допоможуть зберегти молодість, здоров'я та довголіття

Кава — напій, який щоденно п'ють мільйони мешканців планети

А хто знає, що кава володіє протираковими властивостями? Згідно із науковими дослідженнями, опублікованими у “European Journal of Cancer Prezentation”, усього одна чашка кави на добу знижує ризик ракових захворювань на 10%. За думкою вчених, це пов'язане із антиканцерогенними властивостями кофеїну. Тому, кава без кофеїну цією чудодійною властивістю не володіє.

Кава

Користь алкоголю у невеликих дозах для організму людини величезна

Наразі вчені не можуть повністю пояснити настільки позитивний вплив алкоголю на розум людини, проте, в одному вони впевнені точно — він попереджує зміни у мозку, що приводять до слабоумства та розладів пам'яті, зокрема, хвороби Альцгеймера. За думкою вчених, один бокал вина для жінок та два бокали для чоловіків є дуже корисними для здоров'я. Однак, дози алкоголю, більші рекомендованих, мають прямо протилежний ефект — пошкоджують клітини головного мозку.

Вино

Зелений чай не дозволить постаріти

Цей напій відомий тим, що знижує ризик серцево-судинних захворювань, а завдяки вмісту фтору — зміцнює зуби та попереджує карієс. Однак, нещодавні дослідження показали, що зелений чай, також, попереджує старіння клітин. Потужні антиоксиданти, які у ньому містяться, знижують, так званий, окиснювальний стрес або процес пошкодження клітин у результаті окиснення. Окиснювальний стрес порушує захисні властивості клітин та може привести до розвитку таких захворювань, як цукровий діабет, атеросклероз, хвороба Альцгеймера, інсульт і рак. Цей стрес є однією із причин старіння, За результатами досліджень, 4 чашки зеленого чаю на добу здатні знизити інтенсивність окиснювального стресу у 2 рази, тим самим сповільнюючи старіння організму.

Зелений чай

Какао для здорового серця

Какао — справжній скарбник флавоноїдів, що зберігають молодість кровоносних судин, знижуючи при цьому ризик розвитку гіпертонії, атеросклерозу, цукрового діабету, захворювання нирок та проблем із пам'яттю. Флавоноїди володіють, також, антиканцерогенними властивостями. Доказом такого позитивного впливу какао на організм людини є індійське плем'я куна із Панами. Чоловіки цього племені пили біля 40 чашок какао протягом доби, що, згідно із проведеними дослідженнями, є головною причиною їх здоров'я та довголіття.

Какао

Соєве молоко надає шкірі пружності

Це відбувається завдяки рекордному вмісту у цьому напої ізофлавонів. Ці натуральні компоненти допомагають шкірі виробляти колаген — білок, що надає шкірі пружність та еластичність. Ізофлавони є фітоестрогенами, оскільки за своєю структурою є схожими на людський гормон естроген. І хоча ефективність ізофлавонів є набагато меншою, ніж у гормонів, їх унікальні властивості широко використовуються у боротьбі із клімаксом у жінок, нічним потінням та гарячими приливами. Вони, також, позитивно на серцево-судинну систему та покращують метаболізм.

Соєве молоко

Сік із червоних грейпфрутів розгладжує шкіру

Усе завдяки ударній дозі лікопіну — натурального барвника, що надає фрукту такий інтенсивний червоний колір. Лікопін вважається одним із найсильніших антиоксидантів, який нейтралізує вільні радикали, що, у свою чергу, є винуватцями пошкодження клітин. Лікопін сповільнює процес старіння шкіри, підсилює її природній захист від сонця, а, також, стимулює синтез білка, який відповідає за пружність шкіри.

Грейпфрутовий сік

Морквяний сік — чудовий засіб для покращення пам'яті

Цією властивістю морквяний сік завдячує наявному у ньому лютеоліну, який чинить антиоксидантну, протиалергічну, протизапальну, протипухлинну, а, також, імуномодулюючу дії. Останні наукові дослідження показали, що лютеолін є ефективним при проблемах, пов'язаних зі старінням організму, а, також, у лікуванні хвороби Альцгеймера та розсіяного склерозу.

Морквяний сік

Апельсиновий сік допоможе зберегти хороший зір до глибокої старості

Сік містить багато лютеїну, що відіграє величезну роль у фізіології зору. Лютеїн сприяє збільшенню гостроти та чіткості зору і, що саме головне, захищає очі від вільних радикалів, що утворюються на прямому світлі. Велика кількість апельсинового соку у раціоні здатна ефективно захистити від дегенерації сітківку ока та зберегти хороший зір. Оскільки саме дефіцит лютеїну призводить до дистрофії пігментного шару сітківки, яка на сьогоднішній день є основною причиною сліпоти у людей, старших 60 років.

Апельсиновий сік

Буряковий сік покращує пам'ять

Багатий на природні солі азотної кислоти та антиоксиданти буряковий сік є справжній еліксиром молодості. Дослідження вчених довели, що буряковий сік сприяє розширенню кровоносних судин, посилюючи при цьому кровообіг і, відповідно, покращуючи постачання клітин киснем. У ході досліджень підтвердився позитивний вплив споживання бурякового соку на активність головного мозку, а, також, його ефективність у профілактиці гіпертонічних захворювань.

Буряковий сік

Вода — усьому голова

Щоб шкіра була гладенькою та свіжою, їй необхідне постійне зволоження, у чому допоможе, звісно, вода. Підібрати оптимальну кількість води можна із врахуванням ваги, фізичної активності та пори року. Проте, у будь-якому випадку щодня варто випивати не менше 8 склянок води. Достатня кількість рідини забезпечить необхідну ступінь зволоження шкіри, яка стає при цьому еластичною, м'якою та гладенькою. Вода є необхідною, також, для підтримки електролітного балансу організму і, відповідно, для правильної роботи головного мозку.

Вода



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.