Американець зміг нагодувати весь Пуерто-Ріко

Ця історія про людську доброту і про те, як, віддаючи, ми у результаті допомагаємо самі собі.

Джозеф Бедейм - американець, 74-річний вдівець, учасник руху сурвівалізму (виживання). Джозеф і його покійна дружина Філіс стали сурвівалістами у 1970-му році після дворічної місії у Корпусі миру у Тунісі. Насильницькі расові безлади того часу у рідному для подружжя Нью-Джерсі тільки зміцнили їх у переконанні, що потрібно бути готовими до всього.

Пара почала будувати величезний будинок у 1973 році - фортецю, яка здатна вмістити до 100 людей на випадок природних, політичних або економічних криз. Вони склали список зі 100 родичів та друзів, яких зможуть приютити, втім більшість тільки посміялася над задумом передбачливих диваків. Втім Бейдеми все рівно слідували плану. За багато років сума вкладень у будинок досягла 1 млн доларів.

Джозеф Бедейм

45 років подружжя наповнювало підвал дому сухою їжею довготривалого зберігання, закупили генератори, бензин, книги з виживання, туалетний папір та інше.

Вони встановили двоярусні ліжка, пральню, душові кабінки та холодильники, що працюють на керосині та пропані. Бедейми були готові до національної або міжнародної кризи, але їм випала особиста біда: у Філісс стався обширний інсульт, і її паралізувало. Джозеф покинув роботу та піклувався про дружину. Філісс померла у 2013-му після ще одного інсульту.

Бедейм потонув у боргах і податках, які він не міг оплатити через витрати на лікування дружини. У 2017 році він отримав сповіщення про виселення зі своєї фортеці. Чоловік був у повному відчаї. Уся його робота, усі старання пропали безслідно. Він не хотів, щоб їжа зіпсувалася, тому звернувся у місцеві банки їжі, але виникли проблеми з перевезенням 80 масивних бочок, кожна з яких важила 160 кг.

Завдяки щасливому випадку Джозеф зустрів молоду пуерторіканську пару, які тримали закусочну на колесах. Вікторія та Ентоні Барбер познайомилися з Бедеймом під час продажу його нерухомості: саме їм випало організовувати харчування потенційних покупців. Джозеф дізнався, що ураган “Марія” зруйнував рідне місто Вікторії - Аресібо - і запропонував їм свої продовольчі запаси.

Пара Барберів і уявити не могла, про який об’єм йде мова. Рис, борошно, цукор, квасоля, насіння та інші продукти тривалого зберігання - вся ця їжа може нагодувати ціле місто!

Половина запасів Бедейма разом з палетами пляшкової води і сухого молока відправилась у Сан-Хуан рейсом Delta Air Lines, іншу половину забрали і перевезли на кораблі, щоб допомогти іншим містам. Люди у Пуерто-Ріко боролися за виживання в умовах відсутності води, їжі та житла, і запаси Бедейма змогли прогодувати близько 27 тисяч людей протягом місяця!

Джозеф Бедейм мав план із порятунку сотні своїх рідних та знайомих, а в кінцевому результаті допоміг містам, які дуже цього потребували, і собі самому. Адже їх спільні з дружиною зусилля не пропали дарма. Бедейм ожив і знайшов собі нову родину серед Вікторії та Ентоні: тепер він живе у трейлері на території їх двору.

Запаси їжі



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.