Червона ікра та її подруги

Те, що продають у магазинах як червону ікру — як мінімум ікра трьох-чотирьох різних риб родини лососевих — горбуші, сьомги, кети, форелі. Відрізнити досить просто. Найбільш крупна та помаранчева — ікра кети, вона є, також, найжирнішою, із найблагороднішим смаком. Найсвітліша із помаранчевим відтінком — ікра горбуші, середнього розміру і менш жирна, із класичним смаком. Ікра форелі — червоно-помаранчевого кольору, із дещо солонішим та грубим, вираженим смаком. Найбільш червона зі всіх — ікра сьомги. Жирна, із яскравим смаком, що може трохи гірчити, але гіршим це ікру не робить.

Користь

Головне, за що цінується ікра з точки зору користі для організму — вміст Омега-3 жирів. Вони позитивно впливають на структуру та активність клітин головного мозку, підтримує роботу серця, судин, виводять холестерин, зміцнюють зір. Червона ікра — один із найпотужніших антиоксидантів, що пригнічують запальні процеси в організмі, а вітаміни А, D та Е у її складі допомагають вивести токсини із організму та підтримувати стан шкіри та волосся у чудовому стані. Дефіцит Омега-3 жирів у організмі іноді може викликати ряд захворювань. Також, у червоній ікрі міститьсялегкозасвоюваний білок та йод, що чинить позитивну дію на ендокринну систему організму.

Споживання

Ікру можна подавати як самостійну холодну закуску у поєднанні із вершками та червоною цибулею, у складі суші, салатів, із млинцями.

Червона ікра

Ще 3 ікри

Найбільш рідка ікра

Біла, із золотим відливом, ікра рідких білуг-альбіносів із вод Каспійського моря. Добувати рідку ікру цих риб має право тільки одна компанія у світі — іранська House Almas.

Ікра білуги

Найделікатесніша ікра

Осетрова чорна ікра. Найбільш делікатесною прийнято вважати ікру білуги, де у складі тільки сама ікра та сіль.

Осетрова ікра

Найбільш забута ікра

Щуча. Декілька століть назад щучу ікру цінували більше осетрової, її смак вважали відмінним та подавали у найкращих та найбагатших будинках. Мілкі зерна цієї жовтої ікри зараз доступні у вільному продажу. Спробуйте приготувати закуску, змішавши її із домашніми вершками або замінити щучою будь-яку іншу ікру у рецептах страв — результат того вартий.

Ікра щуки



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.