Чому американо коштує дорожче за еспресо

Американо - те ж еспресо, тільки розбавлене гарячою водою. При цьому ціна напоїв у більшості закладів відрізняється: іноді на пару, а іноді і на всі 10 гривень. Давайте дізнаємося, від чого залежить ціна напою і чому не слід розстроюватися, переплачуючи за кип’яток.

Американо можна робити на основі одинарного або подвійного еспресо. У тих кав’ярнях, де орієнтуються на хороший смак, роблять американо на подвійній закладці. Якщо компанія працює на 100% арабіці, вона також робить американо на подвійному еспресо: на одинарному буде вода водою. У результаті зазвичай виходить 130-150 мл напою.

Американо

Частіше всього у кав’ярнях використовують усе ж таки одинарну закладку. У цьому випадку є два способи приготування американо. Перший - це коли у еспресо вливають гарячу воду, другий - коли йде безперервний пролив, тобто увімкнули кавову машину - і кава ллється і ллється. Вважається, що якщо напій проливається більше, ніж на 60-70 мл, то це вже американо, а не еспресо.

Чому ж, якщо у кав’ярні для американо використовують одинарну закладку еспресо, у них різна ціна? Вода не несе цінності, для компанії собівартість цих напоїв однакова. Деякі заклади ставлять ціну на американо вищою, тому що людина, яка купує еспресо або американо, не задумується над тим, однакова собівартість у продукту чи ні - вона звертає увагу на те, якого об’єму напій. Об’єм більший - ціна вища.

Еспресо

Раніше американо завжди було дорожчим за еспресо. 5-6 років тому на напої почали встановлювати однакову ціну, щоб, по-перше, трохи підняти ціну на еспресо, і, по-друге, збільшити продажі американо.

Питання не в тому, щоб нажитися на продажі американо. Ти отримуєш велику порцію напою, і готовий заплатити за неї більше. Коли ти випив чайник чаю, просиш налити ще води і тобі кажуть, що вона коштує як новий чай - ось це нажитись. А тут ти просто отримуєш 150 мл, а не 30, а про вартість напою не задумуєшся.

Спеціально просити робити американо на подвійному еспресо немає сенсу, у закладі завжди використовують певний помел і об’єм чашки. Краще наперед дізнатися, який саме.

Приготування кави

А що улюблений напій говорить про ваш характер, розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shcho-ulyublena-kava-govoryt-pro-vash-harakter.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.