Чи кошерні Coca-Cola і Pepsi-Cola

Точний склад Кока-Коли та Пепсі-Коли не відомий нікому, окрім самих виробників. У них багатомільярдний торговий оборот — звісно, що такі речі вони тримають у секреті. Оскільки ця компанія намагається врахувати інтереси найрізноманітніших прошарків суспільства, то у якийсь момент було прийнято рішення використовувати потенціал, скажімо так, євреїв.

З цією метою голова компанії і довірив свій секрет визнаному у світі спеціалісту по кашруту з Ізраїлю, схоже, з ним також уклали договір про нерозголошення рецепту. Йому надали список усіх інгредієнтів, допустили на виробництво, дозволили перевірити склад концентрату, технології. Після цього він встановив, що концентрат Coca-Cola є кошерним.

Пляшки Coca-Cola

Втім, тут є невеликий нюанс: так як заводів Кока-Кола величезна кількість, не можна говорити із абсолютною впевненістю, що уся Coca-Cola є кошерною. Чому? Тому що на кожному заводі можуть бути свої особливості, свої інгредієнти. Але загалом відомо те, що у складі базового концентрату немає ніяких некошерних інгредієнтів.

З Pepsi-Cola така ж історія. Єдина різниця — Пепсі-Колу довірили перевіряти процес виробництва іншій організації, яка теж загальновизнана в Ізраїлі. І теж не можна стверджувати, що Pepsi-Cola кошерна на 100%, але судячи з складу базового концентрату на перевіреному заводі, вона є кошерною.

Банки Pepsi-Cola

Якщо порівнювати Coca-Cola і Pepsi-Cola, то Кока-Колу перевіряли більше: є 2 перевірених заводи — один в Америці і один в Ізраїлі. На тих пляшках, що виробляють в Америці та в Ізраїлі є знак кашруту. Пепсі-Колу перевіряли лише в Ізраїлі, і на пляшках, вироблених там, знаr кашруту теж є. Відомо, що концентрат напою роблять в одному місці, а потім уже на місці додають воду і так далі. 

Кожна людина сама вирішує для себе, чи споживає вона ту чи іншу газовану солодку воду. А якщо порівнювати саме Кока-Колу і Пепсі-Колу, то особливої різниці в них немає і в плані кошерності.

Значок кошерності на кришці напою

Більше цікавого про Кола-Колу читайте тут - http://harchi.info/company/coca-cola та http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shche-bilshe-coca-cola.

А яка Кока-Кола смачніша - у склі чи в пластику - розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yaka-coca-cola-smachnisha-u-skli-chy-u-plastyku.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.