Чи можна поєднувати оселедець з молоком?

Народна мудрість говорить, що солений оселедець краще не запивати молоком: такий крок може виявитись роковим для травної системи, і викличе розлад кишечника. Та чи так це насправді — чи всього лиш одна із чергових байок? А також чи можна поєднувати молоко та оселедець в одній страві?

Думка шеф-кухаря

Поєднувати оселедець з молоком безперечно можна. Більше того, оселедець дуже часто замочується саме у молоці, перш ніж подаватись до столу або використовуватись у стравах — наприклад, при приготуванні фаршмаку. Що значить, що оселедець і молоко сумісні, попри те, що говорять різні міфи.

Інша справа — зрозуміти у чому тут сенс. Не можна однозначно сказати, що оселедець і молоко — ідеальне поєднання за смаком та консистенцією. І це не завжди смачно. Що, в принципі, не є матеріальним поясненням того, чому б ці продукти могли бути несумісними, а їх поєднання катастрофічним для травної системи.

Оселедець

Більше про харчові отруєння читайте у статті - http://harchi.info/articles/harchovi-otruyennya.

Думка лікаря

Споживання оселедця з молоком взагалі не має особливих протипоказань — за виключенням тих випадків, коли не можна споживати оселедець за специфічними причинами: наприклад, якщо є необхідність обмежувати продукти з високим вмістом солі при захворюваннях нирок або підвищеному артеріальному тиску. І якщо немає протипоказань щодо споживання молока — лактазної недостатності (стан, при якому відбувається непереносимість молока). Отруєння не відбудеться, тому що ні в оселедці, ні в молоці немає токсичних речовин. Ці продукти, безперечно за умови їх хорошої якості, не містять жодних небезпечних для здоров'я речовин. Але якщо людина має алергію на молоко, непереносимість лактози або алергію на рибу, то можуть бути неприємні наслідки у вигляді алергічних реакцій або розладу кишечника.

Більше про непереносимість лактози читайте тут - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/neperenosymist-laktozy-vyrok-chy-diagnoz.

Молоко

Навіть більше: існує маса рецептів, при яких рекомендують попередньо вимочити оселедець у воді або молоці. Зрозуміло, що після вимочування у молоці, якась частина молока у оселедці залишається, а якщо після цього ми споживаємо його у їжу, то нічого страшного не відбудеться.

Не має великого значення, разом ми споживаємо молоко та оселедець чи окремо — усе залежить тільки від індивідуальних вподобань та реакцій. Хоча таке поєднання і не можна назвати буденним для нас, тим більше, мова у жодному разі не де про те, що обов'язково потрібно починати запивати оселедець молоком. Але якщо ці два продукти зустрінуться у одній страві чи за одним прийомом їжі, нічого страшного не відбудеться.

Читайте більше про поєднання продуктів - http://harchi.info/articles/pogani-poyednannya-produktiv-osnovni-prychyny-ta-pravyla.

Страва з оселедця



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.