Чи варто відмовлятися від сала?

Свиняче сало — один із найбільш спірних продуктів харчування. Через високу калорійність та великий вміст жирів багато хто відмовляється від його споживання, а в епоху масового захоплення правильним харчуванням та здоровим способом життя салу і взагалі оголосили бойкот. Проте, варто все ж прийняти до уваги, що сало може бути досить навіть корисним, восени та взимку зокрема.

Сало зміцнює імунітет

Для стійкого імунітету необхідні жири, що захищають організм від шкідливих бактерій. У салі містяться цінні жирні кислоти, у тому числі рідкісна арахідонова, які приймають участь у холестериновому обміні та сприяє виводу із організму токсинів, таким чином захищаючи його від вірусів та зміцнюючи імунітет. Щоб підсилити ефект, сало рекомендують їсти із часником.

Сало

Сало легко засвоюється та покращує обмін речовин

Найбільш цінними жирами для організму вважаються ті, що розчиняються при температурі тіла. Сало за їх вмістом займає перше місце. Його жири не перевантажують печінку та легко засвоюються, а за рахунок жирних кислот сало покращує обмін речовин, приводить рівень холестерину у норму. А якщо з'їсти декілька шматочків сала перед основним прийомом їжі, можна уникнути переїдання.

Від сала не поправляються

Поправитись можна і від огірків, якщо з'їсти понад норму. Незважаючи на те, що сало — дуже калорійний продукт (близько 800 ккал на 100 г), 20-30 г у день не зашкодять навіть тим, хто веде сидячий спосіб життя. А ті, хто дотримується дієт, можуть дозволити собі до 10 г щодня. Сало легко засвоюється, завдяки чому швидко наступає відчуття ситості.

Шматочки сала

Сало є кориснішим для смаження, ніж рослинні олії

При тепловій обробці сало не “горить” і не утворює канцерогени, на відміну від рослинних жирів, тому набагато корисніше використовувати для смаження смалець, ніж, наприклад, соняшникову олію.

Сало зігріває у холодну погоду

Сало — відмінний продукт для холодних пір року. Коли на вулиці мінусова температура, організм потребує більш жирну їжу, яка сприяє утворенню енергії. Сало підходить для цього ідеально: усього на 1 г продукту приходиться 9 ккал енергії, завдяки чому воно добре зігріває у прохолодну погоду.

Сало



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.