Чим корисний березовий сік

Спрагу втамує, від хвороб зцілить — так прийнято говорити про березовий сікСік берези називають у народі “живою водою” не дарма: ще наші предки знали, що ця непримітна прозора рідина, яка витікає з переоізаних стовбурів берези — панацея від багатьох хвороб. Давайте дізнаємось, чим корисний березовий сік, як його збирати і правильно пити.

Збирання березового соку

Чим корисний березовий сік для організму

Не тільки листя берези добре очищують шкіру, загоюють забої та рани (не дарма у бані використовують березовий віник), а й її сік. Патоку споживають всередину та назовні: лікують нею шкірні захворювання, екземи, миють голову, щоб позбутися від сухості та лущення, а також протирають лице при будь-яких проявах акне.

Березовий сік чудово підійде на час детоксу, адже він прискорює обмін речовин та виводить з організму токсини і шлаки, паралельно сприяючи очищенню крові.

Свіжий березовий сік чудово тонізує: для того, щоб зарядитись енергією на цілий день, достатньо випити склянку патоки — він позбавить від сонливості, млявості та пригніченого стану. Склянка соку на день дозволить легше справитися з авітамінозом і втомою.

Сік берези є загальнозміцнюючим засобом, практично не маючи протипоказань. Наприклад, для тих, хто страждає хронічною нежиттю рекомендовано пити по склянці соку кожного ранку. Також березовий сік буде вкрай корисним при набряках, проблемах із суглобами і головних болях. Мало хто знає, що патока допомагає збити високу температуру, а при кашлю та ангіні нею полощуть горло.

Березовий сік — ефективний засіб для бюті-ритуалів. Соком дуже корисно мити волосся, воно стає більшим у обємі та мякшим. Для того, щоб надати шкірі обличчя здорового блиску та рівного тону, потрібно наносити березову маску. Готуємо її у наступних пропорціях: 2 ст.л. березового соку змішуємо з 1 ст.л. сметани та 1 ч.л. меду. Тримаємо цю суміш на обличчі 15 хвилин, потім змиваємо прохолодною волою — результат на обличчя.

Береза

Як збирати березовий сік

  • Збирати патоку можна тільки ранньою весною — тільки тоді вона і корисна. Тобто до тих пір, поки у берези не розпустились бруньки, інакше вся користь піде у листя.

  • Вибирати березу для збору соку краще подалі від трас і промислових зон. Необхідно вибирати дерево діаметром 20-30 см, простіше кажучи, не молоде і не старе.

  • Найбільш сприятливим часом для збору соку вважається інтервал між 12 та 18 годинами — тоді патока тече сильніше. До речі, у одного дерева можна брати не більше 1 л соку на 2-3 доби.

  • Отвір для збору соку роблять у стовбурі берези навідстані 20 см від землі. Зберігати березовий сік можна не довше 2 діб у холодильнику — потім корисні властивості соку пропадають.

Збирання березового соку

Як споживати березовий сік

Сік берези можна споживати протягом усього року (корисна норма для людини — не менше 6 л на рік). Однак найкориснішу дію на організм патока чинить протягом перших днів з моменту збору. Пити березовий сік рекомендовано по 3 склянки на добу до споживання їжі протягом 10-12 днів. 

А ще березовий сік можна заморозити і робити протирання шкіри обличчя та шиї кубиками льоду — ефект буде краще, ніж від просунутих ліфтинг-засобів.

Склянка березового соку

А про нову корисну властивість бурякового соку читайте тут - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/buryakovyy-sik-spryyaye-omolodzhennyu-mozku.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.