Цукор робить людей добрішими

Група вчених під керівництвом професора Бреда Бушмана з державного університету Огайо (США) у співробітництві зі вченими з університету Кентуккі (США) вияснила, що високий рівень цукру у крові може допомогти контролювати агресію, зупиняючи спалахи злості. Результати дослідження були опубліковані у журналах “Aggressive Behavior” та “Personality and Individual Differences”.

Щасливий цукор

Вчені порівняли поведінку добровольців, позбавлених цукру, з поведінкою тих, кому давали солодкий напій, і визначили, що останні виявились менш дратівливими. На думку вчених, ефект був викликаний глюкозою, що забезпечує мозок енергією. Щоб уникнути агресію, потрібен самоконтроль, а самоконтроль потребує великої кількості енергії. Цукор, а зокрема глюкоза, забезпечує цією енергією мозок. Також, професор Бушман помітив, що відкриття представляє собою щось більше, ніж просто медичну диковину. Дослідження, проведені вченими, показали, що люди з порушеним метаболізмом глюкози є більш агресивними і менше готові пробачати інших. 

Проблема в тому, що кількість людей, чий організм не справляється з переробкою глюкози — в основному, діабетиків — різко зростає, а це вже шкідливо для суспільства. Здоровий метаболізм може дозволити зробити суспільство більш мирним, оскільки забезпечить людям більш високий рівень енергії ля самоконтролю, заявляє вчений.

Жінка з тістечками

А про корисний вплив шоколаду на інтелектуальні здібності розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shokolad-robyt-lyudynu-rozumnishoyu.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.