Дивні обкладинки кулінарних книг

Композитор із США помітив, що на обкладинках деяких кулінарних книг про спільне приготування їжі пари стоять у досить дивних позах. Коли американець показав це своїм підписникам у Твіттері, більшість з них одразу ж знайшли у цьому гендерні стереотипи, але були й ті, хто уявив набагато жахливіші сценарії.

Майк Ругнетта - композитор, який живе у Нью-Йорку, який заробляє на життя не лише написанням музики, а й організацією різноманітних перформансів і програмуванням.

На своєму власному сайті він заявляє, що у творчості його більше всього цікавить тема стосунків між людьми: того, як всі ми впливаємо один на одного, а наскільки складну це становить систему.

Пара готує

Нещодавно Майк звернув увагу на те, як зображаються ці самі стосунки на обкладинках деяких книг, і це йому зовсім не сподобалося. Мова йде про серію кулінарних книг під назвою Instant Pot fot Two, які можна перекласти як “Страви у мультиварці для двох”.

Майку, певно, не сподобалась абсурдність пози, у якій стоїть пара: жінка хоче нарізати перець, але чоловік стоїть, приобіймаючи її ззаду, і чомусь притримує її руку з ножем, мабуть, на випадок, якщо його дружина забуде, як ним користуватись.

Композитор знайшов ще декілька таких обкладинок і опублікував їх у своєму Твіттері, підписавши пост “Бідні жінки”. На одних чоловіки також притримували своїх дівчат або дружин за руку з ножем.

Обкладинки кулінарних книг

Багато хто подивився б на кулінарні книги у магазині і пройшли далі, але тільки не Майк і його підписники. Обкладинки їх обурили. Користувачі вирішили, що такі фото - ще один прояв гендерного стереотипу про те, що чоловік - усьому голова, і без нього жінка не впорається навіть із приготуванням їжі.

“І що, чорт забирай, конкретно вона не знала про те, як різати перець?”

Але навіть якщо на хвилину забути про жінок, обурених менкаттінгом, у обкладинках виявляється ще пару дивних речей, які помітили користувачі.

“А в який момент ми почали використовувати мультиварку для того, щоб готувати сендвічі з огірком?”

Кулінарний майстер-клас для двох

Деякі навіть припустили, що за обкладинками кулінарних книг приховується більш жахливий сценарій.

“Взагалі-то він намагається втримати її, а вона хоче вдарити його ножем.”

“Мені подобається третя. Мені здається, що на ній зображений чоловік, у якого просто паралізуюча його фобія овочів, а подруга намагається показати йому, що усе нормально, це просто їжа… А потім їх третій друг сфотографував їх і завантажив знімок у “Твіттер” заради забави.”

“Дивно, що ці книги не називаються “Як готувати з хлопцем, який взяв тебе у заручники”. Тому що їх обкладинки виглядають саме так.”

Обкладинки кулінарних книг

А які книги про їжу слід прочитати до кінця зими читайте тут - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/knygy-pro-yizhu-yaki-slid-prochytaty-ciyeyi-zymy.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.