Готуємо брюссельську капусту

Брюссельська капуста - це корисний і низькокалорійний продукт.

Ці овочі зміцнюють імунітет, нормалізують роботу травної системи, знижують рівень холестерину, покращують зір і попереджують розвиток онкологічних утворень. Брюссельську капусту можна знайти у продажу в осінньо-зимовий сезон як у свіжому, так і у замороженому вигляді. Усього 20 хвилин - і у вас є дієтичний гарнір, обід на роботу або одна із легких страв для гостей.

Є декілька простих правил, за допомогою яких при варінні капуста збереже користь і стане смачнішою.

Брюссельська капуста

Рівномірна готовність

Якщо ви готуєте свіжу капусту, її спочатку потрібно помити та видалити жовті листочки. Далі необхідно обрізати корінець на 1 мм та зробити хрестоподібний надріз. Це дозволить овочам проваритися рівномірно. Якщо у вас заморожена брюссельська капуста, то перед варінням не потрібно її розморожувати.

Просторий посуд

При тепловій обробці качани брюссельської капусти трохи набухають і збільшуються у розмірі. Переконайтеся, що вибрана каструля є досить великою: овочам потрібний простір.

Варіння брюссельської капусти

Не переваріть

Брюссельську капусту варять у киплячій підсоленій воді. Для свіжих качанів час приготування не повинен перевищувати 7 хвилин, а для заморожених - не довше 12 хвилин після закипання. Якщо переварите, капуста втратить свою користь.

Прибираємо запах

Брюссельська капуста володіє специфічним запахом, який відлякує деяких людей. Щоб пом’якшити аромат готових овочів, можна додати декілька крапель лимонного соку у кінці варіння.

Додавання лимону до капусти

Для пароварки і мультиварки

Якщо ви готуєте брюссельську капусту не на плиті, тут є свої режими і правила.. У пароварці качани капусти потрібно готувати 25 хвилин, у мультиварці - 12 хвилин у режимі тушкування.

Якщо капуста готова, її можна легко проштрикнути вилкою. Легкий та швидкий соус для вареної брюссельської капусти - це суміш сметани з подрібненим у пресі часником.

Капуста з лимоном і часником

А про інші види капусти і як їх приготувати читайте у статті - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/kapusta-i-shcho-z-neyi-prygotuvaty.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.