Готуємо корисні освіжаючі напої

Культ води за останні 2-3 роки досяг свого піку. Спортсмени, студенти, офісні працівники — багато хто носить з собою пляшку води і пє не менше 2 л на добу. Щоб урізноманітнити цей нехитрий ритуал, представляємо вашій увазі прості та корисні рецепти напоїв, які легко можна зробити самому.

Вітамінні напої

Мандарин, базилік і чорний чай

Додайте у фільтровану воду 3 мандарини, розрізані навпіл, 4 листки базиліку та пакетик чорного чаю. Дайте настоятись при кімнатній температурі 2-3 години, подавайте напій охолодженим.

Мандарин, базилік і чорний чай

Кавун

Кавун містить вітаміни, кальцій, магній та інші важливі елементи. Наповніть пляшку чистою водою, після чого додайте дрібно нарізані скибочки мякоті. Не лийте воду на мякоть кавуна, це пошкодить її. А у першому випадку кавун потім можна зїсти.

Кавун

Манго, мята

Цей рецепт досить простий: додайте 2 гілочки (або 8 листочків) свіжої мяти та половину нарізаного манго і дайте настоятись 3-4 години при кімнатній температурі. При теплій температурі інгредієнти краще засвоюються, однак напій може настоюватись і у холодильнику — до 12 годин.

Манго, м’ята

Грейпфрут, розмарин

Грейпфрут і розмарин — ідеальний детокс печінки та заряд вітаміну С. Очистіть грейпфрут від шкірки, наріже скибочками і додайте у глечик з водою. З кількістю розмарину можна сміливо експериментувати. Дайте напою настоятись 2 години при кімнатній температурі і 24 години — у холодильнику.

Грейпфрут, розмарин

Гранат, лимон

До невеликої жмені насіння гранату (близько 20 г) додайте 2 дольки лимону. Ножем з широким лезом мяко роздушіть насіння гранату, щоб випустити з нього сік. Охолоджуйте напій у холодильнику протягом 4 годин і процідіть перед подачею на стіл.

Гранат, лимон

Мандарин, гібіскус

Можна використовувати як гібіскус, так і каркаде, однак каркаде не такий духмяний. До 1 ст.л. гібіскусу додайте 3 мандарини, нарізаних скибочками. Залийте фільтрованою водою та дайте напою настоятись у холодильнику 3-5 годин. Важливо не перетримати гібіскус, він дуже духмяний.

Мандарин, гібіскус

Малина, лайм

Візьміть 8-10 ягід малини, роздушених деревяним товкачем (душіть, поки не зявиться сік), і невеликий лайм, очищений від шкірки, додайте воду. Найстоюйте 1-12 годин. У воді залишаться часточки малини, тому краще процідити напій через ситечко перед подачею.

Малина, лайм

Ананас, чебрець

Рецепт простий: залийте мінеральною водою 2 товстих скибочки ананасу і додайте 5 гілочок свіжого чебрецю, попередньо розірваного. Настоюйте напій у холодильнику протягом 24 годин і процідіть перед подачею.

Ананас, чебрець

Апельсин, чорниця, базилік

Залийте водою 4 скибочки апельсину, 10-15 ягід чорниці та 6 листочків базиліку. Перш ніж залити чорницю водою, злегка зіжміть її пальцями. Це дозволить соку легше просочитись у воду. Окрім того, розірвіть листочки базиліку навпіл, це зробить напій духмяним.

Апельсин, чорниця, базилік

Огірок, лимон, кінза

Наріжте лимон та огірок скибочками та покладіть у глечик для напоів. Потім додайте стеблини коріандру, попередньо зламавши їх, щоб надати напою аромат. Дайте настоятись 4-8 годин у холодильнику, а якщо хочете більше — видаліть лимонну шкірку, щоб попередити появу гіркоти у воді.

Огірок, лимон, кінза

А про незвичайні варіанти мінеральної води читайте тут - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/nezvychayna-mineralna-voda.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.