Готуємо тартар

Тартар - вишукана та досить спірна страва.

У оригінальному рецепті тартар готують зі свіжої яловичини, але замість м’яса також можна використовувати рибу (тунець, лосось) і навіть овочі. Ця страва є специфічною через те, що основний інгредієнт (у нашому випадку - м’ясо) не піддається термічній обробці.

Давайте дізнаємося таємниці приготування класичної французької страви - тартару з яловичини.

Інгредієнти для тартару

М’ясо повинно бути ідеальним

Для тартару необхідно використовувати найсвіжішу яловичину бездоганної якості: важливим є і колір, а запах. Вибираємо м’ясо насиченого червоного кольору без відтінків сірого та інших кольорів. У даній страві ніяк не вийде замаскувати недосконалості основного продукту обсмажкою, паніровкою та іншими способами. Ми будемо їсти сире м’ясо, і це м’ясо повинне бути безпечним для здоров’я.

Вибирайте вирізку або тонкий край

Для приготування тартару ідеально підійде гладка яловича вирізка без прожилок і жиру. Можна також використовувати тонкий край: після видалення жиру і жил ця частина тушки чудово впорається з роллю основи для тартару.

М'ясо для тартару

Тартар - це не тільки м’ясо

Звісно, більше уваги у приготуванні тартару ми приділяємо м’ясу, але є й інші інгредієнти. Про них важливо не забути: кожна дрібка прянощів впливає на смак готової страви. Універсального рецепту тартару немає, але у класичному наборі інгредієнтів присутні каперси, корнішони, петрушка, базилік, біла цибуля, і шніт-цибуля. Можна варіювати у рамках цього списку або додавати овочі на власний смак. Від чого точно не слід відмовлятися, так це від шніт-цибулі, адже вона безпосередньо контактує з м’ясом.

Серед множини можливих спецій для тартару обов’язковими є оливкова олія, сіль, чорний мелений перець, діжонська гірчиця. Якщо вийде додати вустерський соус - чудово. Якщо ви нормально переносите гостре, радимо посипати готову страву каєнським перцем.

Підготуйте усі інгредієнти

Спочатку овочі, потім м’ясо. Корнішони, каперси, цибулю та інші інгредієнти на ваш вибір слід нарізати дуже дрібно для однорідності страви.

Нарізання м'яса ножем

Подрібнюйте м’ясо ножем

Радимо вам не використовувати м’ясорубку і не рубати яловичину дуже дрібно. Безформна м’ясна каша - це не дуже вишукана та апетитна страва, повірте на слово. Краще нарізати м’ясо дуже гострим ножем на невеликі кубики, приблизно 5х5 мм. При такому способі нарізання тартар буде виглядати добре, збереже м’який смак, і його буде зручно їсти.

Приділіть час правильній подачі

Отримайте від страви й естетичне задоволення, оформлюючи її по всім правилам. Із подрібненої яловичини з соусами та спеціями сформуйте середню “шайбу” за допомогою кулінарного кільця. Обваляйте м’ясо у нарізаній шніт-цибулі і викладіть на тарілку. Зверху розбийте сире яйце та акуратно розкладіть овочі навколо м’яса.

Тартар

А як приготувати ідеальний стейк розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-prygotuvaty-idealnyy-steyk.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.