Ідеальні інгредієнти для салату

Найсмачніше та найприємніше у цій підбірці — це те, що можна комбінувати усі інгредієнти за своїм бажанням, отримати новий та небанальний рецепт улюбленої страви, і при цьому не хвилюватися за свою фігуру та оптимальну кількість корисних речовин.

Салат

Зелень

Якщо базовий гардероб починається з ідеальної пари джинсів та маленького чорного плаття, то базовий салат, звісно, з зелені. Основу вибирайте на власний смак — промахнутися з корисними компонентами буде складно: уся зелень апріорі багата на різноманітні вітаміни та мінерали, покращує кровообіг та обмін речовин та містить мінімальну кількість калорій. Вибирайте зелень за настроєм та потребами. Наприклад, шпинат допомагає побороти стрес і зняти втому, рукола покращує травлення, капуста славиться високим вмістом клітковини, а петрушка вважається афродизіаком.

Зелень

Фрукти

Присутність в овочему салаті або зеленому міксі фруктів та ягід багато хто досі відносять до категорії “екзотики”, наводячи як приклад радянські салати з консервованими ананасами або з тертим яблуком та майонезом. Між іншим, фрукти та ягоди у якості духмяного акомпанементу зі свіжим листям — уже давно не ресторанна новина. Взяти хоча б таку класику, як полуниця зі шпинатом або грейпфрут з корном. Щодо грейпфруту — він допомагає прискорити обмін речовин та миттєво покращує настрій. До того ж смакова гра у салаті — солоне-солодке або кисле-солодке — завдяки фруктам працює відмінно.

Фрукти

Крупи або бобові

Вегетаріанці уже давно прознали, що правильні крупи та бобові можуть слугувати джерелом повноцінного білка, і сміливо додають їх у салат у якості ситного та корисного суперфуду. Приставку “супер” виправдовує, наприклад, зелена сочевиця (на відміну від стандартної червоної, вона не розварюється), яка не накопичує токсичні елементи. Уже який сезон підряд абсолютний ресторанний хіт у салатах — безглютенова південно-американська кіноа. Модний псевдо-злак чудово засвоюється організмом, містить кальцій, багатий на клітковину. І відмінно рятує від мігреней. Запишемо у стрункі бобові ряди і солодкий горошок, повний прихованих талантів, — він заспокоює нервову систему та сповільнює старіння шкіри.

Кіноа

Білок

Ті, хто все-таки не уявляє життя та обіду без білкового підживлення та “гарячого”, можуть сміливо урізноманітнити легкий салат улюбленою курячою грудкою та грудкою на грилі або рубленим стейком з індички. Зайвий раз обидва продукти представляти не потрібно, втім, на жаль, не так часто опиняються серед зелені, як того вимагають дієтологи. Чудовий перекус після вечірнього фітнес-тренування, сприяє швидкому відновленню сил.

Куряча грудинка

Рослинні олії 

Жодний салат не обходиться без заправки. Найздоровіші — рослинні олії. Короткий олійний beauty-лікбез: оливкова олія сприяє зміцненню волосся і нігтів, кунжутна — молодильна, володіє противіковим ефектом, виноградна — покращує колір обличчя і відновлює шкірний баланс. Вони поєднуються пратично зі всіма продуктами і не роблять салат важким.

Рослинні олії

А рецепти салатів шукайте у статті - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/10-legkyh-salativ-na-bud-yakyy-smak-ta-vybir.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.