Італійська довга паста - їмо правильно!

Усі ми все більше любимо довгу італійську пасту, але, на жаль, не всі ми вміємо правильно її їсти, або принаймні маємо бажання навчитися.

Чоловік їсть пасту

Дехто йде найпростішим шляхом — розрізає спагетті ножем і вилкою, і відправляє уже вкорочені шматочки до рота. Уявіть собі, що в Італії це вважається абсолютно нетактовно. Ходить чутка, що італійці навіть можуть судити про характер людини спостерігаючи за тим, як вона їсть пасту. Як же їсти пасту так, щоб: 1 — за правилами, 2 — щоб скласти гарне враження і не показати себе невихованим грубіяном?

Будь-який шеф-кухар вам скаже, що використовувати ніж для довгої пасти — дуже груба помилка. Довгі макаронні вироби повинні намотуватись. Як же ж з ними справитись?

Паста із вилкою і ложкою

Допоможе ложка

Якщо навіть ножі — це хамство, то що ж взагалі можна сказати про ложку, їсти нею спагетті взагалі можна? Виявляється, що ложку не тільки можна використовувати, а й потрібно. Ложка призначена для того, щоб допомагати нею собі намотувати пасту на вилку.

Намотування пасти на вилку за допомогою ложки

Не переборщіть зі спеціями та приправами

Більшість із нас любить побільше смаку: приправи, соус, тощо. Враховуйте той факт, що якщо ви посипете пасту, наприклад, червоним перцем і додасте ще соусу, то усе це виявиться звеху страви, а перемішати це все буде дещо проблематично. Позаяк, не переборщіть зі спеціями, тим більше, що ймовірніше за все, кухарі уже додали у пасту все, що потрібно для чудового смаку.

Паста

Закінчіть трапезу по-італійськи

Якщо ви хочете доїсти пасту за усіма правилами, робіть наступним чином. Соус, який залишився на тарілці, потрібно доїсти за допомогою “fare la scapretta”, що дослівно перекладається з італійської як “зробити взуття”. Потрібно зробити із хліба “scapretta” - маленький черевичок, яким і “вилизати” тарілку.

Закінчення трапези за допомогою fare la scapretta

Дізнайтесь більше про італійську пасту - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/pasta-vid-do-ya.

Також, читайте про традиційні страви італійської кухні у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/znayomstvo-z-italiyskoyu-kuhneyu.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.